17 Μαρτίου, 2017

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρζον, δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα είναι αντιδημοκρατική και θα αποδεικνύει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας φοβάται την ετυμηγορία του λαού της Σκωτίας.

Η Στέρτζον απάντησε έτσι στις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που δήλωσε προ ολίγου σε συνέντευξή της στο BBC ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε απαντώντας στο σχέδιο της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν προτείνει #scotref τώρα...αλλά όταν θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του Brexit και πριν να είναι πολύ αργά για την επιλογή εναλλακτικού δρόμου», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: