23 Μαρτίου, 2017

ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Η κρίση Τουρκίας-Ευρώπης έχει φανεί σε πολλά επίπεδα. Τώρα ήταν η σειρά να φανεί και στο στρατιωτικό κομμάτι, και η Γερμανία προσπαθώντας να το "παίξει" σκληρή, αποφάσισε να «παγώσει» την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε η Daily Sabah, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, τον οποίο το Βερολίνο θεωρεί ασταθή, ενώ ρόλο έπαιξαν και οι χαρακτηρισμοί του περί «ναζιστών».

Έτσι, η Γερμανία έχει ήδη μπλοκάρει την παράδοση 11 οπλικών συστημάτων, δηλαδή όπλα χειρός, πυρομαχικά και ανταλλακτικά όπλων. Η Γερμανία, όμως, θα χάσει πολλά λεφτά από μια τέτοια απόφαση, και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για προεκλογικό "τρικ" και "λεονταρισμούς" της Άγκελα Μέρκελ, ώστε να κερδίσει ψήφους.

Το μπλοκάρισμα είχε ξεκινήσει ήδη από το 2016, όταν αποδείχτηκε ότι η Άγκυρα εργαζόταν υπέρ των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, και λόγω της συγκρούσεως των Τούρκων με τους Κούρδους.

Η Γερμανία δεν ήθελε να έχει να προμηθεύει την Τουρκία με όπλα, τα οποία αυτή χρησιμοποιούσε στο εσωτερικό της κατά των Κούρδων μαχητών, που πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως, πολλοί πιστεύουν ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές θα συνεχισθούν οι διαδικασίες για την παράδοση των οπλικών συστημάτων, κι ότι η Μέρκελ απλώς απειλεί την Άγκυρα για εσωτερικούς λόγους.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: