29 Μαρτίου, 2017

ΤΟ Δ' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

 

Το Δ' σώμα στρατού είναι σε ετοιμότητα παντού. Αέρας, θάλασσα, στεριά περιπολούνται συνεχώς στον 'Εβρο, ο οποίος σκανάρεται όλο το 24ωρο, λόγω φόβου από Ελληνικής πλευράς για αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, η πολεμική Τουρκική αεροπορία προκαλεί συνεχώς με τις εναέριες παραβιάσεις που όλο και κλιμακώνονται, καθώς η ηγεσία του τουρκικού ΓΕΑ επιθυμεί να εκπαιδευτούν οι νέοι πιλότοι. 

Οι παλαιοί έχουν αποστρατευθεί λόγω της κατηγορίας ότι ήταν οπαδοί και μέλη της οργανώσεως του Γκιουλέν. Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές επί αεροπορικών θεμάτων μιλούν για συντονισμένη τουρκική προσπάθεια «δοκιμής» της ελληνικής αεράμυνας αλλά και της αεροπορικής δύναμης της χώρας , για να «μετρήσουν χρόνους και αντιδράσεις».

Μάλιστα την Δευτέρα τα ελληνικά ραντάρ κατέγραψαν 16 εναέριες του Ελληνικού εναέριου χώρου. Ακόμη και οι Ελληνικές αρχές εξέφρασαν την έκπληξή τους για τον αριθμό των παραβιάσεων, και μάλιστα προβλέπουν να έχουμε ακόμη πιο μαζικές παραβιάσεις στο μέλλον.

Τα Τουρκικά μαχητικά έκαναν παραβιάσεις σε όλο το μήκος του Αιγαίου και όλα αναχαιτίστηκαν από τα Ελληνικά F-16. Ο Ερντογάν φαίνεται ότι αναδιοργανώνει τον στρατό του έχοντας συγκεκριμένο στόχο. 

Τον πόλεμο για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, και θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στο μέλλον...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: