27 Μαρτίου, 2017

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Από την εποχή της Χούντας δεν είχαμε ακούσει τον όρο της Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο εδώ και λίγες μέρες τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το Σάββατο 25η Μαρτίου 2017 από τη Ρώμη ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα υπέρμαχος του Ελληνοτουρκισμού.

Μπορεί να είναι φωτοβολίδα όπως αυτές που συχνά πυκνά πετάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μπορεί όμως και να απηχεί απόψεις κέντρων των ξένων. Ψάχνοντας βλέπουμε πως διακινούνται 3 σενάρια για αυτό το ενδεχόμενο. 

Στο ένα η Τουρκία διαμελίζεται και το «δυτικό» της κομμάτι γίνεται ελληνοτουρκική ομοσπονδία, στο δεύτερο η Τουρκία διαμελίζεται και το «δυτικό» της κομμάτι γίνεται μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίχως να ενωθεί με την Ελλάδα σε ομοσπονδία και σε αυτό που «πέταξε» ο Βαρουφάκης από τη Ρώμη, ότι δηλαδή η Τουρκία δεν παθαίνει τίποτα και όπως είναι ολόκληρη… «καταπίνει» την Ελλάδα.

Το ότι κανένα από αυτά τα σενάρια δεν ευνοεί την Ελλάδα είναι προφανές. Η ελληνική πλευρά οφείλει τάχιστα να κινηθεί και να σταματήσει αυτή τη διακίνηση 'ιδεών΄ άμεσα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: