30 Μαρτίου, 2017

BECEL PROACTIVE- ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούσα διάφορες διαφημίσεις με το συγκεκριμένο προϊόν. Αρχικά μου έκανε εντύπωση πως παρουσιαζόταν σαν φάρμακο αντί σαν τρόφιμο με δράση ενάντια στην χοληστερίνη.

Κατά δεύτερον μου έκανε εντύπωση που δεν ανέφερε σε καμιά των περιπτώσεων από τι παράγεται και τι είναι. Όλα αυτά με βάλανε σε υποψία και παρατήρησα σήμερα την ετικέτα στο Σουπερ Μάρκετ.

Παρασκευάζεται λοιπόν από Ηλιαίλαιο (δεν γράφει το ποσοστό) από κραμβαίλαιο (βγαίνει από την ελαιοκράμβη, και επίσης δεν γράφει ποσοστό) και λινόλη (ούτε σε αυτό γράφει ποσοστό και δεν ξέρω από πού παράγεται και τι πράγμα είναι)

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που περιέχει είναι ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά προϊόν, από τα χειρότερα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά και υπολείπεται κατά πολύ από το ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησαν σαν τέχνασμα για πώληση, την δήθεν πτώση της χοληστερίνης που υποστηρίζουν ότι γίνεται με την χρήση αυτού του προϊόντος. 

Καταρχάς δεν παρουσίασαν καμία επιστημονική έρευνα που να υποστηρίζει την πτώση της χοληστερίνης από το συγκεκριμένο προϊόν, μιας και είναι τρόφιμο και όχι φάρμακο και δεν χρειάζονται τέτοιες έρευνες για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ούτε υπάρχει και κάποια άλλη αρχή για να καταθέσουν τέτοια αποτελέσματα έρευνας. Και δεύτερο η πτώση της χοληστερίνης χωρίς προβλήματα άλλου είδους είναι πιο εύκολη με την χρήση απλού ελαιόλαδου. Η αντικατάσταση των ζωικής πηγής λιπών με το ελαιόλαδο έχει μοναδικά αποτελέσματα.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τα ύποπτα και χαμηλής ποιότητας σπορέλαια για να ζούμε καλύτερα. Ζούμε στην Ελλάδα και ευτυχώς το ελαιόλαδο φτάνει σχετικά εύκολα σε όλους.

Η ΕΛΑΙΣ και οι άλλες εταιρείες του χώρου, πρώτα τα βάλανε με τους αγρότες, που πουλούσαν το λάδι στους γνωστούς τους. Έκαναν διαφημίσεις με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέγανε πόσο κακό είναι το λάδι των παραγωγών και πόσο καλό είναι αυτό των εταιρειών. 

Και τώρα ρίχνουν στην αγορά τα χειρότερα σπορέλαια (ίσως και μεταλλαγμένα) για να βρει ο κόσμος δήθεν την υγεία του. Δεν θέλουμε τον χημικό πόλεμο στο τραπέζι μας.

Ας ενημερώσουμε τον κόσμο για την ποιότητα αυτού του προϊόντος Η δήθεν πτώση της χοληστερίνης είναι μικρή υπόθεση μπροστά στα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιου τύπου υδρογονωμένα σπορέλαια.

Εξάλλου το ελαιόλαδο έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από τα διάφορα τέτοιου είδους υποκατάστατα.

renospav@gmail.com
Τομέας Ενημέρωσης:Voiotosp.blogspot.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: