27 Μαρτίου, 2017

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Η ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΜΕ 800 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ SCUD ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η κυβέρνηση της Συρίας, υπό τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, απείλησε το Ισραήλ ότι θα του επιτεθεί με πυραύλους SCUD.Όπως μεταδίδει το ARA News, η κυβέρνηση της Συρίας έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ μέσω της Ρωσίας, ότι εάν εξαπολύσει ξανά αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος θα απαντήσει με πυραυλική επίθεση σε ισραηλινούς στόχους.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις σε στρατόπεδα και βάσεις του συριακού στρατού θα απαντηθούν με πυραύλους SCUD χωρητικότητας μισού τόνου εκρηκτικών ο καθένας, οι οποίοι θα έχουν στόχους εγκαταστάσεις του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές της Συρίας θα απαντηθούν με βομβαρδισμό της παράλιας πόλης Χάιφα, γράφει η εφημερίδα Al Diyar.Η Συρία υπολογίζεται ότι διαθέτει περισσότερους από 800 πυραύλους SCUD και θα τους «εξαπολύσει δίχως προειδοποίηση».

Την Τρίτη το βράδυ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε συριακούς στόχους στο όρος Κασιούν, κοντά στη Δαμασκό. Τα χτυπήματα στόχευαν φυλάκια του στρατού της Συρίας, ενώ καταστράφηκε και ένα οπλοστάσιο του στρατού.

Το Ισραήλ και στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει χτυπήματα στη Συρία δηλώνοντας ότι στόχος του είναι η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Άσαντ, καθώς και τα φορτία όπλων από το Ιράν που προορίζονταν για αυτήν.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι εξαιτίας της εξέλιξης του πολέμου στη Συρία, ο μεγαλύτερός του εχθρός, το Ιράν, θα αποκτήσει στρατιωτική παρουσία δίπλα στα σύνορά του, ενώ η λιβανέζικη Χεζμπολάχ είναι γνωστό ότι υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από το Ιράν.

Για την κυβέρνηση του Ισραήλ δεν αποτελεί προτεραιότητα η ήττα του Ισλαμικού Κράτους αλλά η ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ από τους εχθρούς του, αφού τόσο η πλευρά Άσαντ όσο και η πλευρά των τζιχαντιστών είναι δηλωμένοι εχθροί του Ισραήλ.

Για το Ισραήλ δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Χεζμπολάχ αφού αμφότερες οι μεταξύ τους αντιμαχόμενες οργανώσεις έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν το Ισραήλ.

 


Δημοσίευση σχολίου