17 Μαρτίου, 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ THN ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΦΙΓΙΟΝ

 

Την απόσυρση του Φρανσουά Φιγιόν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών επιθυμεί το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση εννέα στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι ο Φρανσουά Φιγιόν δεν είναι έντιμος, ενώ περί τρία τέταρτα θεωρούν ότι δεν είναι «πειστικός».

Σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας βρισκεται δικαστική έρευνα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος μετά τις κατηγορίες για αμοιβές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου και των παιδιών του για πλασματική απασχόληση.

Ο Φιγιόν χάνει συνεχώς έδαφος από τον Ιανουάριο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Φιγιόν αναμένεται ότι θα αποκλεισθεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει επίσης από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων, επεκτάθηκε και στην υπόθεση με τα πανάκριβα κοστούμια που φέρεται να του χάρισε ένας φίλος του επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας, στον πρώην πρωθυπουργό.

Η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε την Κυριακή ότι επιχειρηματίας πλήρωσε 13.000 ευρώ για την αγορά δύο κοστουμιών, από οίκο μόδας που βρίσκεται σε μια ακριβή συνοικία του Παρισιού, για λογαριασμό του Φιγιόν.
 


Δημοσίευση σχολίου