28 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (28/3/2017)

 

Ελλάδα:Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Μέγαρο Μαξίμου. «Λίκνο του πολιτισμού» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του.

Συζητείται στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας. Με την πρόταση συμφωνούν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Την άποψη ότι μεταξύ των δανειστών υπάρχει μια ομάδα, με κύριους εκφραστές τον Β.Σόιμπλε και τον Π.Τόμσεν, η οποία δυναμιτίζει την αξιολόγηση και την πορεία της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος τόνισε ότι διαχρονικά πιο πολύτιμος σύμμαχος της Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Σε δύσκολες στιγμές αυτοί που μας βοήθησαν δεν ήταν οι ευρωπαίοι [...] το σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνιο».

Εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της σύσκεψης των τομεαρχών της ΝΔ. «Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση πατάει γκάζι» ανέφερε ο χαρακτηριστικά.

Mε νέο σύστημα εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο θα παίρνουν από τον Οκτώβριο την ειδικότητα οι γιατροί. Η βαθμολογία τους θα μετρά για την πρόσληψή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ θεσμοθετούνται νέες ειδικότητες που έως τώρα δίνονταν μόνο στο εξωτερικό.

Κόσμος:O βετεράνος Nοτιοαφρικανός ακτιβιστής κατά του Απαρτχάιντ Αχμέντ Κατράντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για προδοσία μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα, πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ANC, αλλά τα έβαλε και με τον πρόεδρο Ζούμα για τις υποθέσεις διαφθοράς.

Πάνω από 25.000 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοανατολική Αυστραλία, λόγω του κυκλώνα Debbie, ο οποίος έφτασε με ανέμους που φτάνουν τα 263χλμ/ώρα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα που χτυπά τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας από το 2011.

Το σπίτι που πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 2,14 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το μέσο όρο των τιμών των κατοικιών στη συνοικία, αλλά χαμηλότερο σε σύγκριση με την τιμή που αναμενόταν.

Η παγκόσμια απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι μη ρεαλιστική, δηλώνει η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, καθώς συνολικά σχεδόν 40 χώρες -περιλαμβανομένων ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Κίνας- μένουν εκτός της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με μία δεσμευτική συνθήκη για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Η Νίκι Χέιλι επικαλείται λόγους εθνικής ασφαλείας προτάσσοντας ως παράδειγμα τη Βόρειο Κορέα.

Η βρετανική αστυνομία δεν έχει εντοπίσει καμία ένδειξη ότι ο Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στην είσοδο του βρετανικού Κοινοβουλίου, είχε οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι είχε ενδιαφέρον για τον τζιχαντισμό.

Οικονομία:Σε αποστολή κατευνασμού συμπολιτευόμενων βουλευτών και της ΓΕΝΟΠ, που απειλεί με απεργία, βρίσκεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ο υπουργός Ενέργειας ενημερώνει εντός της ημέρας βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Θ.Καρυπίδη, ενώ θα μιλήσει και στη Βουλή.

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για μη έκδοση αποδείξεων σε κατηγορίες επιχειρήσεων που θα προσδιοριστούν με αποφάσεις της. Πρόκειται για επιχειρήσεις, όπου υπάρχει δυσκολία στην επιβολή «λουκέτου».

Το ρεκόρ γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, oι φόβοι του γερμανικού υπΟικ για τις επιπτώσεις του Brexit και οι δηλώσεις Σκίμπε μετά το 1:1 στο Βέλγιο, στις σελίδες του γερμανικού τύπου.

«Η ανεργία και το ασφαλιστικό είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη» εξηγώντας ότι η λύση είναι «οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Νέα δυναμική για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα προσδώσει η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης, η οποία καταρτίζεται και θα είναι ικανή να εξισορροπήσει τις δυσλειτουργίες της αγοράς, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας σε συνέδριο στη Βουλή με θέμα «κρίση, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη».

Αθλητισμός:Η Ελληνική Super League είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη! Για πρώτη φορά, η εβδομαδιαία έκθεση του CIES , το Διεθνές Κέντρο Μελετών για τον Αθλητισμό, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 από κοινοπραξία της FIFA , με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, παρουσίασε τις κάρτες που έχουν δείξει οι διαιτητές στα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας.

Ο Λιονέλ Μέσι υπάρχει πιθανότητα να λείψει από την αποψινή αναμέτρηση με την Βολιβία στη Λα Παζ, επειδή η FIFA παρενέβη επίσημα, προκειμένου να εξετάσει το επεισόδιο που είχε ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με τον τέταρτο διαιτητή στην αναμέτρηση με την Χιλή, ανοίγοντας μία «πειθαρχική διαδικασία», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τιμωρία του.

Ένας οπαδός σκοτώθηκε ύστερα από πτώση 25 μέτρων, από τις κερκίδες του γηπέδου «Μορουμπί» στο Σάο Πάολο. Ο 23χρονος Μπρούνο Περέιρα ντα Σίλβα έπεσε στο πάρκινγκ και τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι. Ο άτυχος νέος εξέπνευσε λίγο μετά την εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, έπειτα από τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του, ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ για τα όσα είχαν συμβεί μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τον Φεβρουάριο του 2011.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: