24 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (24/3/2017)

 

Ελλάδα:Συνολικά 261 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του Β.Αιγαίου από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Από αυτούς 59 πέρασαν στη Λέσβο, 124 στη Χίο και 78 στη Σάμο.

Δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, για να τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.

Μίλησε για την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε η Δημοκρατία, η οποία ανθεί και στην Αμερική, είπε.

Σεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 6:23 το πρωί στην Αττική, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στο Σούνιο και τη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος.

Μαζί με τα νέα τμήματα αυτοκινητόδρομων που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να παραδοθούν στην κυκλοφορία, έρχονται και οι ανάλογες προσαυξήσεις στα διόδια.

Η επέκταση της συμφωνίας χρήσης της ναυτικής βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ από ένα σε 5 ή και 10 χρόνια θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.

Κόσμος:Mετά τον σοσιαλιστή τέως δήμαρχο του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, την υφυπουργό για την Βιοποικιλότητα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, ήρθε ένα βαρύ όνομα να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν: ο υπουργός Άμυνας, δημοφιλής όσο κανένας στην κυβέρνηση Ολάντ, δηλώνει σοσιαλιστής, αλλά δεν ψηφίζει Αμόν.

Με τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων που έτσι κι αλλιώς ελέγχουν το Σώμα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το διορισμό του Ντέιβιντ Φρίντμαν στην πρεσβεία της χώρας στο Ισραήλ. Ο στενός συνεργάτης του Τραμπ είναι οπαδός των εβραϊκών εποικισμών και πολέμιος των δύο Κρατών στην περιοχή.

Καθησυχαστική ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ πρόθυμες να εγκαταλείψουν την Ένωση, στο πρότυπο της Βρετανίας, εμφανίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ.

Βίντεο με το στιγμιότυπο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να φεύγει από το Κοινοβούλιο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης παρουσίασε η εφημερίδα Sun. Μάλιστα, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα σχολιάζει το γεγονός ότι η πρωθυπουργός μοιάζει να πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση προς στιγμήν.

Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα πλήγματα η Βραζιλία μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου εμπορίας αλλοιωμένου κρέατος που πλήττει τη η μεγαλύτερη παγκοσμίως εξαγωγό χώρα βοδινού κρέατος και πουλερικών.

Οικονομία:Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για το κλείσιμο της πολύπαθης αξιολόγησης. Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις των Βρυξελλών ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Φαίνεται να υπάρχει συμφωνία σε ασφαλιστικό και φορολογικό, όχι όμως σε ενεργειακά και εργασιακά.

Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας όμως, έστω και με δυσκολία, τις αντοχές των επιπέδων πέριξ των 640 μονάδων και χωρίς να περιορίζει τις προσδοκίες του για την πορεία της αξιολόγησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 640,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,07%.

Σχετικά καλή και επαρκής είναι η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλοποίηση στα τέλη του 2015, δήλωσε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζεφρι Ράις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, παρά την πρόοδο, οι διαφορές δεν έχουν γεφυρωθεί και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Έως την 13η Απριλίου 2017 έχει παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς Φεβρουαρίου 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Αθλητισμός:Την ήττα με 0-2 από την Ουκρανία γνώρισε η εθνική ομάδα Νέων στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα δεν είχε στην ενδεκάδα τον τραυματία Ρέτσο, ενώ στη διάρκεια της αναμέτρησης χτύπησε και ο Βρουσάι.

Να δείξουν τη «δίψα» τους για μεγάλες νίκες και την κατάκτηση του νταμπλ, ζήτησε ο Τάκης Λεμονής από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή την πρόσληψή του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

«Υπάρχουν δυσκολίες σ' έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω εάν είναι πιο δύσκολη αυτή η φορά από τις προηγούμενες όμως νιώθω μεγάλη όρεξη και μεγάλη πείνα για να κατακτήσουμε τους τίτλους με την ομάδα.

Δυσχαιρένει η παραμονή του του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, με βάση όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Λας Πάλμας στην οποία ανήκει ο Αργεντινός. Ο Νίκολας Ορτέγα αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αραούχο στο προπονητικό κέντρο της Λας Πάλμας, εκφράζοντας την άποψη ότι ο δανεισμός του δεν θα επεκταθεί.

Σε έδρα ουδέτερη προς τους δύο φιναλίστ θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ. Ειδικό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα επιθεωρήσει τα υποψήφια γήπεδα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς. Τα γήπεδα αυτά είναι το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena, αλλά και το ΟΑΚΑ υπό προϋποθέσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: