10 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (10/3/2017)

 

Ελλάδα:Δεν θα ψηφίσουμε τα «υπερβολικά μέτρα» που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση για το 2019 και 2020, γιατί αυτά προέκυψαν από την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, επισημαίνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αναταραχή βρίσκεται ο χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης και των μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να περάσει από έλεγχο νομιμότητας 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους Ειδικής Αγωγής.

Στόχος αγνώστων έγιναν τα ξημερώματα το δημαρχείο Δάφνης και τα ΕΛΤΑ της περιοχής. Και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου Tegel του Βερολίνου, η Aegean ακυρώνει την Παρασκευή δύο σκέλη πτήσεων προς/από Βερολίνο.

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Κόσμος:Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αυτή τη χώρα χωρίς την Βρετανία. Επί τάπητος η προετοιμασία της «Διακήρυξης της Ρώμης», του κειμένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα στην επέτειο των 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα υποδεχθεί τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στη χώρα επίσημα, εάν έρθει να ζητήσει την ψήφο των Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία για το δημοψήφισμα του Ερντογάν.

Άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ήταν ο άνδρας, ο οποίος επιτέθηκε σε ταξιδιώτες του σιδηροδρομικού σταθμού του Ντίσελντορφ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Από το περιστατικό, το οποίο συνέβη αργά το βράδυ, τραυματίστηκαν επτά άτομα, τα τρία σοβαρά.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έγινε και η πρώτη πρόεδρος που εγκαταλείπει το αξίωμα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. To Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Βουλής και η Παρκ Γκεουν-Χιέ χάνει και την ασυλία της. Το σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται συμπαρέσυρε και τον κληρονόμο της Samsung.

Ο πάπας Φραγκίσκος εκτίμησε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η πιθανότητα χειροτονίας των «viri probati», των παντρεμένων ανδρών ώριμης ηλικίας που έχουν ενεργό ρόλο στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Οικονομία:Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών δηλώνουν αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αλλά παραμένουν απαισιόδοξοι όσον αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αύξησης των εσόδων των εταιρειών τους για το 2017.

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016. Ποιες είναι οι αλλαγές και οι νέοι κωδικοί.

Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίες και πολλαπλών ελέγχων το ΥΠΟΙΚ ενεργοποιεί τις το ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ελεγκτές να πραγματοποιούν σε χρόνο μηδέν διασταυρώσεις στοιχείων και το κυριότερο να έχουν μία πρώτη εικόνα αν το πρόσωπο που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του Ενημερωτικού Δελτίου για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α. έως 200.000 κοινών ομολογιών, ονομαστικής 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού έως 200.000.000 της ΟΠΑΠ.

«Σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καταγράφει κοινή ανακοίνωση των θεσμών. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα εν όψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου, με στόχο τη γρήγορη ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement), προστίθεται.

Αθλητισμός:Ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει στην εφετινή του πορεία ότι μπορεί να κάνει τις υπερβάσεις. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 1-0 από την Άντερλεχτ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, στο πρώτο αγώνα των «16» του Eurοpa League και, πλέον, την επόμενη εβδομάδα θα... ψάξει για την υπέρβαση στο Βέλγιο.

Η Λιόν πήρε σημαντικό προβάδισμα έναντι της Ρόμα, μετά τη νίκη της με 4-2 στο «Παρκ Ολιμπίκ». Η Γιουνάιτεντ αν και προηγήθηκε δεν έφυγε νικήτρια από τη Ρωσία (1-1) με την Ροστόφ, ενώ μικρό προβάδισμα πήρε η Κοπεγχάγη έναντι του Άγιαξ (2-1). Στον γερμανικό «εμφύλιο», Σάλκε και Γκλάντμπαχ έμειναν στο 1-1, ενώ στο 90΄ ο Μποβέ χάρισε τη νίκη στην Θέλτα με 2-1 επί της Κράσνονταρ στο Βίγκο.

Με τον Βασίλη Βούζα υπηρεσιακό προπονητή, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Καμπιάσο στο 36' απέναντι στην Μπεσίκτας, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Στο 53' ο Αμπουμπακάρ ισοφάρισε μετά από λάθος του Λεάλι και με το τελικό 1-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη φάση των «16» του Europa League, η τουρκική ομάδα απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Με το «βαρύ πυροβολικό» του στην επίθεση θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή. Ο Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε χθες (είχε έντονο πόνο στο λαιμό) και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για την μεθαυριανή αναμέτρηση με το «Γηραιό».

Αθηναίος διαιτητής, και συγκεκριμένα ο Τάσος Παπαπέτρου, ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο Σπύρος Σελίμος του Συνεδέσμου Λακωνίας θα «σφυρίξει» το ματς του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πτώση τριών θέσεων παρουσίασε η εθνική ομάδα στην μηνιαία παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η FIFA, και από την 43η «έπεσε» στην 46η θέση με 679 βαθμούς. Η «γαλανόλευκη», παρότι ήταν αγωνιστικά ανενεργή, υποχώρησε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με τη βαθμολογία Φεβρουαρίου, γεγονός που οφείλεται στα αποτελέσματα διεθνών φιλικών αγώνων που διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: