18 Φεβρουαρίου, 2017

TΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Tρομοκρατημένοι είναι οι Τούρκοι με την επερχόμενη αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ανατρέπει τα όσα μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένα, ότι δηλαδή υπερέχουν και ποσοτικά και ποιοτικά. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ «λασπολογούν» εις βάρος της χώρας μας, τονίζοντας πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει βρει από «ανύπαρκτα  ταμειακά διαθέσιμα» 10 δις για τον στρατιωτικό εξοπλισμό. Ήδη, σας είχαμε αναφέρει τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναβάθμισης.

Η Τουρκία βρέθηκε προ εκπλήξεως, με αποτέλεσμα, ειδικοί αναλυτές να αναφέρουν ότι η γείτονα χώρα θα επιδιώξει μια σύγκρουση τώρα, πριν η Ελλάδα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα συστήματα και πυραύλους που θα γίνουν ο φόβος και το τρόμος των εχθρών του έθνους μας. 

Σε ένα λιτό non paper 5 γραμμών το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και χρόνια λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Οι πληροφορίες θέλουν το ελληνικό αίτημα να έχει αποσταλεί προς το αμερικανικό Πεντάγωνο και αφορά τα F-16 block 30 έως και τα F-16 block 52 advance. Πρόκειται για συνολικά 155 αεροσκάφη. 

Η αναβάθμιση αφορά την τοποθέτηση του νέου ραντάρ AESA και στον εκσυγχρονισμό του software, έτσι ώστε τα αεροσκάφη να μπορούν να φέρουν τα πλέον εξελιγμένα όπλα.

Το δεύτερο πρόγραμμα την εξέταση του ενδεχομένου προμήθειας F-35, ενός ενδεχομένου που ξεκίνησε σε πρώιμο στάδιο επί Ομπάμα και συνεχίζεται επί Τραμπ. Μιλάμε πάντα για διερευνητικές επαφές καθώς το κόστος είναι υψηλότατο.

Για  μία Μοίρα απαιτούνται  τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ (η κάθε μονάδα κοστολογείται περί τα 80-90 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να περιλαμβάνονται τα όπλα τους, όπως βεβαίως και η γραμμή υποστήριξης και συντήρησης τους).

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την προμήθεια ρωσικών όπλων και πιο συγκεκριμένα την πλήρη λειτουργικότητα των δύο Πυροβολαρχιών των S300PMU1 με την πιστοποίηση και επέκταση ορίου ζωής των 96 συνολικά βλημάτων 48Ν6Ε1. 

Αφορά επίσης την  υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη και το ενδεχόμενο προμήθειας S-400.
 


Δημοσίευση σχολίου