07 Φεβρουαρίου, 2017

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;

 

Όταν με το καλό επιστρέψει ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την Γενεύη όπου έχει πάει όπως πληροφορούμεθα για Ιατρικές Εξετάσεις ρουτίνας και του ευχόμεθα καλές απαντήσεις, θα πρέπει σεβόμενος τον Θεσμό που φέρει να απαντήσει στο κάτωθι δημοσίευμα της Ελεύθερης Ώρας 5/2/2017:  
Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

Διαβάστε το δημοσίευμα που ακολουθεί του κ. Παναγιώτη Αποστόλου...
Έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ό­τι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δόλιος. Α­φού η αναφορά του στην "κυ­ριαρχία" των Μητροπόλεων, των "Νέων Χωρών" είναι τουλάχιστον ύποπτος. Και οι δικές μας πληροφορίες, λέγουν ότι πολύ (σύντομα θα τεθεί εκ νέου αυτό το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ζήτημα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: "Βαρθολο­μαίος Gate" μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά Γης τουρκικής εφημερίδας SΑΒΑΗ σε Κυριακάτικο ένθετο της στις 17 Αυγούστου 2003 για μια βίλα - έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!! Όπου αναφε­ρόταν:

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώρο­φη βίλα-έπαυλη, την οποία αποθανατίζει ο φακός (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτο­ρο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη πε­ριοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα.

Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα α­πό το θέρετρο του Προέδρου της Δημο­κρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομ­μύρια δολάρια ΗΠΑ".

Έτσι, ζητούσαμε από το Πατριαρχείο ή α­πό τον εκπρόσωπο του στην Αθήνα, να το­ποθετηθεί και να μας απαντήσει περί αυ­τού του πολύ σοβαρού ζητήματος. Δυστυ­χώς όμως δεν λάβαμε καμιά απάντηση!! Κλείνοντας το κείμενο μου έλεγα: "Μετά ταύτα επανέρχομαι με πλούσιο ρεπορ­τάζ..."!!

Οι Τούρκοι ζήτησαν ανταλλάγματα για την επαναλειτουργία της Χάλκης!!Έτσι σήμερα, επανερχόμαστε με όσα μας κατήγγειλε αξιόπιστη και αδιάψευστη πη­γή μας: Στις 2 Απριλίου 1996 ο Πατριάρχης Βαρθο­λομαίος συναντήθηκε με τον τότε Πρωθυ­πουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.

Τη συνάντηση αυτή, φέρεται να την έκλεισε Τούρκος επιχειρηματίας ξενοδοχείων και αρχηγός του κόμματος "Μητέρα Πατρίδα" στην Κωνσταντινούπολη, Ερντάλ Αξόι!! Αυτή η συνάντηση αποσκοπούσε στο ζήτη­μα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εκεί - σύμφωνα πάντα με την υψηλόβαθμη πηγή μας - ο Μεσούτ Γιλμάζ έθεσε στον Πατριάρχη, ότι τούτο μπορεί να γίνει αν υπάρξουν ανταλλάγμα­τα!!

Δηλαδή, να μεσολαβήσει ο Πατριάρ­χης, ασκώντας πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί στους Μου­σουλμάνους της Θράκης μας να εκλέγουν άμεσα οι ίδιοι τους Μουφτήδες τους (διο­ρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Κάτι που μέχρι σήμερα α­παγορεύει το Ελληνικό κράτος και οι Τούρκοι θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες τους!! Άλλωστε, το ίδιο ζήτημα είχε θέσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη του 2009 όταν επισκέφθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!!

Ωστόσο, ο Μεσούτ Γιλμάζ ζήτησε επίσης, να επιτρέψει η Ελληνική κυβέρνηση τη λειτουρ­γία Πανεπιστημίου στη Θράκη μας για τους Μουσουλμάνους της μειονότητας, στις πε­ριοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Θεωρώντας, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ότι αφού  εκείνοι δεν πιέζουν τους Έλληνες στην Κων­σταντινούπολη (αφού φρόντισαν να τους ξεπαστρέψουν την περίοδο των Σεπτεμβριανών το 1955), ούτε δημιουργούν κωλύ­ματα σε θέματα θρησκευτικής λατρείας;;;; έτσι και οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουρ­γούν κωλύματα σε παρόμοια ζητήματα!

Όμως, σε ότι αφορά την Ελληνική μειονό­τητα της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, προβλέπονται αυτά στα οποία αναφερόταν ο Γιλμάζ από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ αντίθετα αυτά που ισχυρίζονται μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν προβλέπονται από την ίδια Συνθήκη!!

Παρά ταύτα, δεν γνωρίζουμε εάν σε αυτή τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουρ­γό, τα επεσήμανε αυτά ο Οικουμενικός Πα­τριάρχης!!

Χρηματοδότηση στο Πατριαρχείο 3.300.000 $;;
Από τη στιγμή όμως, που μιλάμε για το ζή­τημα της επαναλειτουργίας της Θεολογι­κής Σχολής της Χάλκης, αξίζει να αναφερ­θούμε, κρατώντας τις επιφυλάξεις μας, σε μια ιδιόχειρη επιστολή με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2001 του ομογενούς Βασιλάκη Φλωρίδη

Και η οποία εστάλη προς το Οι­κουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, υπόψη του τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωα­κείμ. Σε αυτήν την επιστολή γίνεται λόγος, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογε­νούς να ζητήσει αναλυτικό εκκαθαριστικό του λογαριασμού από την τράπεζα Toprak-bank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινου­πόλεως.  

Όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκει­μένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δι­καστηρίου. Αυτή η επιστολή, προφανώς μιλάει για χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ομογενή Βασιλάκη Φλωρίδη με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχο­λής της Χάλκης!!

Και ως απεδείχθη, μέχρι σήμερα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτούργησε!! Επίσης, στην επιστολή, που έχει πολλούς παραλήπτες, επισημαίνεται από τον ομο­γενή: "Γέροντα μας ψάχνει όλος ο Τύπος"!!

Τι αναφέρει η SABAH...
Σήμερα κατ' αποκλειστικότητα, δημοσιεύ­ουμε το φύλο της μεγάλης Τουρκικής εφη­μερίδος SABAH με ημερομηνία 19 Απριλί­ου 2002, όπου στο μακροσκελές άρθρο της περί του θέματος, αναφέρει:

"Τα 3 εκατομμύρια δολάρια έχουν φυγα­δευτεί στη Γενεύη;;
Ο επιχειρηματίας Βα­σιλάκης Φλωρίδης ζητάει να μάθει την τύ­χη του ποσού αυτού, το οποίο καθώς ανα­φέρει έδωσε για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κατηγορεί δε τον Πατριάρχη Βαρ­θολομαίο ως καταχραστή.

Ήδη έχει προ­σφύγει στη Δικαιοσύνη το 1999 κατά του Πατριάρχη και εναντίον πολλών άλλων αρ­χιερέων" (δημοσιεύουμε τους εγκαλούμε­νους Μητροπολίτες)!!

Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!!
Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν οικειοποιούμεθα τα παραπάνω, αλλά επειδή αναφέρο­νται σε έγγραφα και δημοσιεύσεις, θα εκτι­μούσαμε εάν είχαμε τις απαραίτητες διευ­κρινήσεις από το Πατριαρχείο, στα ερωτή­ματα που θέτουμε παρακάτω:

-Έλαβε πράγματι ο Πατριάρχης τα 3,3 ε­κατ. $;; Εάν ναι τι απέγινε τελικά με αυτή τη δωρεά;;;

-Έγινε το δικαστήριο και εάν ναι, τι από­φαση έβγαλε;;
- Εστράφη εναντίον του ομογενούς ο Πα­τριάρχης, όπως και κατά της Τούρκικης ε­φημερίδος;;
-Η Ελλαδική Εκκλησία που ενημερώθηκε με την επιστολή του ομογενούς, τι ακρι­βώς έπραξε;;
 

 Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της «Ελλήνων Πολιτείας»
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 
Οι αναγνώστες του Ιστολογίου μας θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε ότι λαμβάνει γνώση η Εκκλησία της Ελλάδος είτε γραπτώς, είτε προφορικώς για άλλη Εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτήν, διότι θεωρείται εισπήδηση. Όπως και άλλη Εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλαδικής Εκκλησίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: