04 Ιανουαρίου, 2017

Ο ΑΣΑΝΖ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ EMAIL ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία επιτρέψει τη σύλληψη ή καταδείξει οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος κατέστρεψε σημαντικούς φακέλους προσφέρει ο ιστότοπος WikiLeaks με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ανακοίνωση προς τους διαχειριστές ηλεκτρονικών δεδομένων: μην αφήσετε τον Λευκό Οίκο να καταστρέψει εκ νέου την ιστορία των ΗΠΑ! Κάντε αντιγραφή (των εγγράφων) τώρα και στείλτε τα στον WikiLeaks όποτε θέλετε!» συμπλήρωσε την ανακοίνωση ο ιστότοπος.

Το ύψος της αμοιβής, μάλιστα, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο καθώς φτάνει τα 20.000 δολάρια. Από την πλευρά του ο Τζούλιαν Ασάνζ σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox αρνήθηκε εκ νέου να αποκαλύψει την πηγή των εγγράφων που υπεκλάπησαν από ηλεκτρονικά μηνύματα του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν τρεις ομιλίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις οποίες είχε δεχθεί αμοιβή από την τράπεζα Goldman Sachs και οι οποίες έφερναν στο φως τους δεσμούς της με την Γουόλ Στριτ. «Η πηγή δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση», επανέλαβε ο Ασάνζ σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η αποκάλυψη αυτών των email ευνόησε την εκλογή Τραμπ.

Ωστόσο αν «πράγματι αυτό συνέβη», ο Ασάνζ κρίνει ότι ήταν «οι ίδιες οι δηλώσεις» της Κλίντον και του περιβάλλοντός της, δηλαδή αυτές που αναφέρονταν σε αυτά τα email, αυτές που «προκάλεσαν την ανατροπή στις εκλογές».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: