11 Ιανουαρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνολικούς ελέγχους των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της φαρμακοβιομηχανίας Novartis αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου με ερευνώμενα αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Αθώα στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας» δηλώνει η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, μέσω της επιστολής-απολογίας που απέστειλε προς την ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία. Η Ολιβέιρα κατηγορείται ότι μαζί με 29χρονο βραζιλιάνο αστυνομικό δολοφόνησε τον έλληνα πρέσβη.

Στη διαδικασία προπαρασκευής των μηχανημάτων ρίψης αλατιού σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες, απέδωσε τα προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Το «Ναι» ή «Όχι» για λύση του Κυπριακού θα κριθεί οριστικά σήμερα, Τετάρτη, στη Γενεύη. Καθώς οι ηγεσίες των δυο μερών θα μπουν για τα καλά στα βαθιά νερά, ήδη έχουν ενταθεί οι άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξουν επιθυμητοί συμβιβασμοί. Για μία ακόμη χρονιά, η ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ προετοιμάζει τη γενιά που θα διαπρέψει σε όλους τους τομείς της επιστημονικής, κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Κόσμος:Κατηγορηματικά και σε επιθετικό τόνο απορρίπτει, όπως είχε κάνει προηγουμένως και ο Τραμπ, το Κρεμλίνο την αναφορά πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του επόμενου αμερικανού προέδρου. «Με υστερία διατηρείται ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, χαρακτηρίζοντας μύθευμα την υπόθεση.

Εκπρόσωπος του ιταλικού πρωθυπουργικού γραφείου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι υποβλήθηκε εκτάκτως σε αγγειοπλαστική, έχοντας νιώσει αδιαθεσία μετά την επιστροφή του στη Ρώμη από το Παρίσι. Η κατάσταση της υγείας του μετά την επέμβαση είναι καλή.

Μήνυση για δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου υπέβαλε ένας σύρος πρόσφυγας στη Γερμανία για selfie που είχε βγάλει το 2015 με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έχοντας καταλήξει να στοχοποιείται ενάμιση χρόνο αργότερα για ένα έγκλημα με το οποίο δεν είχε καμία σχέση. Η φωτογραφία διαδιδόταν στα κοινωνικά δίκτυα με «αέρα σκανδάλου» από λογαριασμούς που ήθελαν να περάσουν το νόημα πως η στάση της Μέρκελ έγινε «ανοικτή πόρτα σε εγκληματίες».

Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε ο Ντίλαν Ρουφ για την δολοφονική επίθεση σε εκκλησίασμα Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον τον Ιούνιο του 2015, σκοτώνοντας εννέα άτομα. Ο Ρουφ καταδικάστηκε με το επιβαρυντικό της τέλεσης εγκλήματος μίσους, έχοντας βάλει στόχο το εκκλησίασμα εμφορούμενος από την ιδεολογία της «ανωτερότητας της λευκής φυλής».

15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνονται από την ημέρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν οι φυλακές στο Γκουαντάναμο. Ο Μπ.Ομπάμα δεν κατάφερε να τις κλείσει και ο Ντ.Τραμπ θέλει να μεταφέρει και νέους κρατούμενους. 47 κρατούμενοι εγκατέλειψαν την περασμένη χρονιά το Γκουαντάναμο και πριν από μερικές μέρες άλλοι τέσσερεις έφυγαν.

Οικονομία:Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας έπειτα από τα σοβαρά προβλήματα επάρκειας που έκαναν την εμφάνισή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η μείωση του αφορολογήτου βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης και περιλαμβάνεται στα πιθανά σενάρια για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία έχει σταματήσει πριν από τα Χριστούγεννα χωρίς αποτέλεσμα.

Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει και επίσημα ο ESM το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο Dow Jones. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του το 2017 κατά 14%, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από τη διαδικασία.

Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τον Απρίλιο και αφού έχουν μειωθεί οι μηνιαίες αγορές ομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters σε διαπραγματευτές στις αγορές χρήματος.

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας, ύψους 625 εκατ. ευρώ στις 11 Ιανουαρίου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ.

Αθλητισμός:Ούτε το παιχνίδι κυπέλλου της Ξάνθης με τον ΟΦΗ πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Βόρεια Ελλάδα, καθώς η ομάδα της Κρήτης δεν μπόρεσε να κάνει το ταξίδι από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού το 2-0 στα Κανάρια νησιά απέναντι στη Λας Πάλμας, στον πρώτο αγώνα, ήταν ισχυρή παρακαταθήκη.

Στον τελικό του League Cup προκρίθηκε ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη νίκη της κόντρα στη Χαλ με σκορ 2-0 στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων. Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάνε στον επαναληπτικό της 26ης Ιανουαρίου χωρίς καμία πίεση.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της η Γαλατασαράϊ αναφέρεται στην απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες αλλά και στα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του παίκτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας ο ΠΑΟΚ θα λάβει ποσό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ένα 20% του ποσού σε ενδεχόμενο μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή σε νέο σύλλογο από τη Γαλατασαράϊ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: