12 Ιανουαρίου, 2017

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Πίσω από τα κύματα της μετανάστευσης υπάρχουν και άλλα πράγματα, που είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης. Οι ισλαμιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώνουν βάζοντας μπροστά τα κορόϊδα που στρατολογούν.

Τούς ενδιαφέρει να βγάζουν και χρήμα –και μπόλικο, μάλιστα»,τονίζει αξιωματικός των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών από το Βέλγιο. Επιπρόσθετα αναφέρει ότι απόρρητες εκθέσεις της Frontex μιλούν ακόμα και για συνεργασία δουλεμπόρων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποια μέλη των ΜΚΟ έχουν όντως αγνές προθέσεις, αλλά κάποια άλλα παίζουν αισχρά παιχνίδια και όχι μόνον για το χρήμα».Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης,βρίσκονται στη Ελλάδα προσπαθώντας να γεμίσουν τα ενδεχόμενα κενά αλλά και να προστατεύσουν τόσο την Ελλάδα όσο και τη δική τους χώρα.

Όπως τονίζει ο  δρ. Νίκος Δενιόζος, ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και τέως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Europol, οι διακινητές ανθρώπων θησαύρισαν καθώς για το 2015,τα κέρδη τους από τη διακίνηση, ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που επιβεβαιώνεται και απο την Interpolαλλά και από τη Europol.

«Εννέα στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2015, βασίστηκαν σε “υπηρεσίες διευκόλυνσης”, κυρίως δίκτυα εγκληματιών που προσαρμόζουν και επεκτείνουν την δράση τους σε όλο το μήκος των προσφυγικών διαδρομών. Το ποσοστό δε αυτό αναμένεται να είναι μεγαλύτερο φέτος»,τονίζεται σε έκθεση.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Η βασική δομή των δικτύων διακίνησης προσφύγων περιλαμβάνει επικεφαλής που συντονίζουν τις ενέργειες καθ’ όλο το μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής, οργανωτές που διαχειρίζονται δραστηριότητες τοπικά, μέσα από προσωπικές επαφές, και καιροσκόπους διαμεσολαβητές που βοηθούν κυρίως τους οργανωτές, ενδεχομένως δε να βοηθούν και στην στρατολόγηση νέων μελών των δικτύων». 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: