02 Ιανουαρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε ύφεση βρίσκεται πλέον ο χιονιάς που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία έχουν περιοριστεί στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Θύμα βιασμού καταγγέλλει ότι έπεσε μία 20χρονη πρόσφυγας, στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τη γυναίκα, υπήκοο Αφγανιστάν, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, την ώρα που περπατούσε στην περιφερειακή οδό παρέα με 19χρονο ομοεθνή της, τους πλησίασαν δύο άνδρες, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 19χρονο και τη βίασαν.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.05 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από μονοκατοικία 70χρονου ομογενή από το Καζακστάν, στα Άνω Λιόσια, επί της οδού Σίνα 8. Κατέπεσε τοίχος της κατοικίας, προκλήθηκαν και άλλες σημαντικές ζημιές. Σε βαλίτσα ήταν τοποθετημένη η βόμβα. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Υπέρμαχος της άποψης για τη συγκρότηση, όπως λέει, πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, εμφανίζεται σταθερά σε συνομιλητές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκαθαρίζει πως η πρόθεση του είναι να μην περιοριστεί την επόμενη ημέρα των εκλογών, στο «στενό στελεχιακό δυναμικό» της ΝΔ.

Ανεκτέλεστο έμεινε το πρωινό δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι 83 επιβάτες του. Στο πλοίο παρουσιάστηκε βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή και επέστρεψε στη Ρόδο.

Κόσμος:Νέες πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεση του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και υπόσχεται να τις φέρει στο φως της δημοσιότητας εντός των επόμενων ημερών.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι στη Φλόριντα και πρόσθεσε με νόημα ότι γνωρίζει πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι…

Δεκάδες στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα, αλλά και την εκπαίδευση των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας έναντι της ρωσικής επιθετικής απειλής.

«Μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ισοδυναμεί με αποτροπή των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τη Βαγδάτη απευθυνόμενος στους γάλλους στρατιώτες που εκπαιδεύουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών. Ο Ολάντ προσγειώθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα τη Δευτέρα, δύο χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, που άφησε πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες. Ο δράστης του μακελειού παραμένει άφαντος. Πυροβολούσε επί επτά λεπτά στα τυφλά, ρίχνοντας 180 σφαίρες.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέφονται στις οικογένειες οι σοροί των μελών της Χαμάς, που σκοτώνονται σε επιθέσεις. Αντ' αυτού, θα προχωρά σε αποτέφρωση. Η απόφαση ελήφθη μετά την κυκλοφορία βίντεο στο οποίο διακωμωδείται ισραηλινός στρατιώτης που φέρεται να σκοτώθηκε το 2014.

Οικονομία:Εξασθένησαν τον Δεκέμβριο τα φαινόμενα ύφεσης του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Markit. Aνοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του 2017, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης στις 11:10 διαμορφώνεται στις 647,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,17 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον τρεις σημαντικές προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσει φέτος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: ενίσχυση του λαϊκισμού, πιθανές παρενέργειες από τις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για τους όρους του Brexit και τυχόν αναταράξεις που θα προκληθούν από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σε επίπεδα χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ -που ήταν ο στόχος- διαμορφώθηκε ο τζίρος Δεκεμβρίου 2016, έναντι των 4,1 δισ. ευρώ το 2015 και των 6,43 δισ. ευρώ τζίρου το 2009, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ή προοπτική κατάρρευσης της ΔΕΗ το 2017, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας παρέχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Αθλητισμός:Στην Κίνα είναι έτοιμοι να τον... καλύψουν με χρυσό. Ο μάνατζέρ του Ζόρζε Μέντες, αποκάλυψε πρόσφατα πρόταση πλέον των 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την Κίνα (Σανγκάη), «μεροκάματο» 274.000 ευρώ, που όμως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, ούτε θέλει να συζητήσει, γιατί σκοπεύει να μείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να συνεχίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Τότεναμ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το 2017. Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν και άλλα δύο του Ντέλε Αλι, οι "σπερς" συνέτριψαν στο "Βίκαρατζ Ρόουντ" 4-1 τη Γουότφορντ, στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Premier League, και έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στους 39 βαθμούς.

Αναζητείται στην Αγγλία, αλλά ο Ανδρέας Σάμαρης, σύμφωνα με την εφημερίδα της Πορτογαλίας «O Jogo», δίνει προτεραιότητα στη Ρωσία και τη Ζενίτ, επειδή πιστεύει ότι τα χαρακτηριστικά του δεν ευνοούν την συμμετοχή του στην Premier League.

Μπαρτσελόνα στο Champions League και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League, είναι τα δύο μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με τα κορυφαία γραφεία στοιχημάτων στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "Marca".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: