10 Ιανουαρίου, 2017

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

 

Η οργάνωση «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο» ζήτησε από τον πρόεδρο των ξενοδόχων να ενεργοποιηθεί λόγω του χιονιά.

O πρόεδρος της κίνησης πολιτών της Λέσβου, «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, στον οποίο απεύθυνε έκκληση να δέχονται στα ξενοδοχεία τους, πρόσφυγες και μετανάστες, τούτες τις μέρες της βαρυχειμωνιάς.

Ο Περικλής Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Ένωσης, αλλά είχαν υπάρξει μόνο σχετικές συστάσεις από το διοικητικό της συμβούλιο. Δήλωσε ακόμη, ότι συμμερίζεται και ο ίδιος τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών που όξυνε η παρατεταμένη κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση, και διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει και τις απόψεις της Κίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου. Θεωρούν ότι μπροστά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, προέχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες και μετανάστες».

Σκηνές Μεσαίωνα στη Μυτιλήνη: Πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο από τον χιονιά στα ερείπια του κάστρου.
Καιρός| Χιόνια: Οι δύσκολες ώρες που περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων «έδιωξαν» πολλούς από αυτούς και τους έστειλαν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Έτσι και σήμερα μέσα στη χιονοθύελλα ομάδες κυρίως Αφρικανών μεταναστών κρύφτηκαν στα ερείπια του κάτω κάστρου της Μυτιλήνης.«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, νομίζω πως θα πεθάνουμε εδώ από το κρύο» έλεγε ο Μαγκντί από την Αλγερία.

Μέσα στις πολεμίστρες του βόρειου πύργου που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του μεσοπολέμου ως σφαγείο, τοποθετήθηκαν σκηνές μέσα στις οποίες προσπαθούν να ζεσταθούν, ανάβοντας μια μεγάλη φωτιά, σε μια τσιμεντένια γούρνα του παλιού σφαγείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: