08 Ιανουαρίου, 2017

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, πρέπει να κάνουν μια γιγαντιαία προσπάθεια για να τους επιτραπεί να έχουν 0,5% επί πλέον έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους.

Ο Χέλμουτ Κολ δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ στη ζωή του άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αυτόν τον τρόπο», τονίζει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σε συνέντευξή του στο Spiegel,ασκώντας σκληρή κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε ένα ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο εκλογικό Σώμα, το οποίο ζητά απαντήσεις στα ανοικτά ερωτήματα του μέλλοντος. Σε αυτή την πρόκληση πρέπει να ανταποκριθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)», αναφερόμενος σε όσα διαφοροποιούν το κόμμα του από αυτό της Μέρκελ.

Ο Γκάμπριελ συνέχισε λέγοντας: «Φυσικά και μπορώ να φανταστώ έναν κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό (SPD-Die Linke-Die Gruenen), εάν μπορεί να συγκροτηθεί μια σταθερή κυβέρνηση, αυτό όμως εναπόκειται στην Αριστερά»,καθώς, «έξοδος από το ευρώ και άρνηση συμμετοχής της Γερμανίας σε αποστολές του ΟΗΕ κατά των γενοκτονιών δεν μπορούν να γίνουν με το SPD».

Τέλος πρόσθεσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού χριστιανοδημοκρατών- σοσιαλδημοκρατών και δήλωσε:«Θα κάνουμε τα πάντα για τον αποτρέψουμε.Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι ενδέχεται να είναι ο μόνος τρόπος για να σχηματιστεί κυβέρνηση».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: