07 Ιανουαρίου, 2017

«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΩΣΩΝ ΧΑΚΕΡ

 

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ενημερωθεί την Παρασκευή από μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την έρευνα που ξεκίνησε πρόσφατα για την ανάμειξη Ρώσων χάκερ στην πρόσφατη προεδρική εκλογική διαδικασία.

Ο Τραμπ, από την αρχή της εκλογής του αμφισβήτησε πολλές φορές δημόσια τους ισχυρισμούς για ύπαρξη ρωσικού δάκτυλου που μπορεί να επηρέασε ακόμα και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ανοίγοντας με τη συμπεριφορά αυτή «πόλεμο» με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τις έρευνες «κυνήγι μαγισσών» που έχει διοργανωθεί από τους πολιτικούς του αντίπαλους και δήλωσε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες κυβερνοεπιθέσεις που αποσιωπήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

«Η Κίνα, πολύ πρόσφατα, υπέκλεψε 20 εκατομμύρια ονόματα της κυβέρνησης» δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα New York Times.

«Γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτό; Πρόκειται για ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

«Υπέστησαν μια σκληρή ήττα στις εκλογές. Κέρδισα περισσότερες κομητείες κι από τον Ρόναλντ Ρήγκαν».

«Νιώθουν ντροπή. Με κάποιον τρόπο, πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών», είπε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη εβδομάδα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρόκειται να φέρουν στο φως της δημοσιότητας μια έκθεση σχετικά με το θέμα, με τις διαρροές προς τα μίντια να έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το BBC, οι χάκερ έχουν ταυτοποιηθεί ήδη από τις αμερικανικές αρχές αλλά προς το παρόν αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Την ενημέρωση προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, για τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, έχουν αναλάβει ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζεν Τζέιμς Κλάπερ, ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν και ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμει.

O Σιν Σπάισερ, που θα είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, ανέφερε στο δίκτυο ABC πως ο Τραμπ είναι «έτοιμος να ακούσει και να κατανοήσει πως οι μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν σε αυτό το πόρισμα».

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται όλες τις κατηγορίες ενώ ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ανέφερε πως η Μόσχα δεν είναι η πηγή διαρροής των email των Δημοκρατικών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: