31 Δεκεμβρίου, 2016

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2016

 
ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2016
 
                                             Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ
                                                     Ο ΦΙΛΗΣ                       
ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τα μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει και τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στο μέλλον. Τα εγκαίνια της Μητρόπολης, η κόντρα για τα Θρησκευτικά και οι αλλαγές σε Μητροπόλεις.

ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 

Διαφορετικά γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου " χρωματίζουν " τις γιορτινές αυτές μέρες και αποτελούν μια όαση χαράς για μικρούς και μεγάλους.

H A.M. O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ  
Ειρηνική και παραγωγική ευχήθηκε να είναι η νέα χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος χθες μετά την ακολουθία ευλογίας της Βασιλόπιτας των Συνοδικών Υπηρεσιών στην μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ έψαλλε εορταστικά άσματα η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. 

Ο ΚΑΜΕΡΟΝ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;

 

Ως επιλογή της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ παρουσιάζεται από τον βρετανικό Τύπο ο προκάτοχος της στην Ντάουνινγκ Στριτ, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η ισλαμιστική τρομοκρατία αποτελεί τη σοβαρότερη δοκιμασία την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η Γερμανία, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο μήνυμά της προς τους συμπατριώτες της για το νέο έτος, δεσμευόμενη να προωθήσει νόμους που θα αυξήσουν την ασφάλεια έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου πριν από τις γιορτές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας και τους Συλλόγους Δανακιωτών και Φιλωτιτών Νάξου.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

 

Αναμφισβήτητα το μέγεθος του πληθυσμού συνιστά στοιχείο ισχύος. Εκτός όμως από την ποσοτική διάσταση, μεγάλη γεωπολιτική σημασία έχει και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού.

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

"Το 2017 ο Πρόεδρος Ερντογάν θα προσπαθήσει να ενδυναμώσει τις εξουσίες του μέσω συνταγματικών αλλαγών. Υποστηρίζει ότι αυτό θα φέρει σταθερότητα, αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα βαθύνει την πόλωση και τη σύγκρουση.

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ O ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε βάζει η Γερμανία που επιθυμεί να εντάξει την  Ιταλία σε ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Φυσικά πίσω από τον εκβιασμό που κάνουν στην Ιταλία (μέσω της τραπεζικής πίεσης) ηθικός αυτουργός είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι αναλυτές ωστόσο τονίζουν πως αν ο Σοίμπλε πιέσει πολύ τότε η Ιταλία θα οδηγηθεί σε νέο δημοψήφισμα, με ερώτηση όμως «ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ».

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε εχθές την επιβολή μιας σειράς κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των προσπαθειών που της προσάπτει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των φετινών αμερικάνικων προεδρικών εκλογών και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αμερικανικές ενέργειες.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

 

Τουλάχιστον 9 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην διοικητική περιφέρεια Τζαρκάντ, στην ανατολική Ινδία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΡΕΙΑΣ

 

Αλλάζει ριζικά ο χάρτης του ασφαλιστικού τοπίου μέσα στο 2017, καθώς με την έλευση του νέου έτους θα αρχίσουν να τίθενται σε εφαρμογή όλες οι διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/16, οι οποίες, εκτός από τη δημιουργία των δύο νέων υπερ-ταμείων, του ΕΦΚΑ (κύριας ασφάλισης) και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικής ασφάλισης και παροχών πρόνοιας), περιέχουν σαρωτικές αλλαγές σε ασφαλιστικές εισφορές, κύριες και επικουρικές συντάξεις, μερίσματα του Δημοσίου, επιδόματα και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ YPG

 

Ευπρόσδεκτες θα ήταν για την Τουρκία οι ΗΠΑ στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη συριακή κρίση που πρόκειται να διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν, όχι όμως και οι Κούρδοι των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), διαμήνυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.