31 Δεκεμβρίου, 2016

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

"Το 2017 ο Πρόεδρος Ερντογάν θα προσπαθήσει να ενδυναμώσει τις εξουσίες του μέσω συνταγματικών αλλαγών. Υποστηρίζει ότι αυτό θα φέρει σταθερότητα, αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα βαθύνει την πόλωση και τη σύγκρουση.

Το 2016 έχει εξουθενώσει την Τουρκία. Και η αισιοδοξία για το επόμενο έτος είναι οδυνηρά δύσκολο να βρεθεί", υπογραμμίζει δημοσιογράφος του BBC που έκανε ανταπόκριση στη γείτονα χώρα, με ρεπορτάζ που φέρει τον τίτλο "Καμία αφορμή για αισιοδοξία στη διαιρεμένη Τουρκία".

Το ρεπορτάζ κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης στην Τουρκία, αναφέροντας ότι 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις 22 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα. 

"Καθώς η Τουρκία έχει αναμιχθεί ακόμα περισσότερο στο συριακό πόλεμο, πραγματοποιώντας επιχείρηση εδάφους φέτος, είναι εξαιρετικά ευάλωτη", τονίζει ο Μαρκ Λόουεν, καταλήγοντας ότι το αποκορύφωμα ήταν η προσπάθεια πραξικοπήματος το καλοκαίρι. 

"Αν το πραξικόπημα είχε επιτύχει θα ήταν πολύ χειρότερα. Αλλά έχω φίλους στη φυλακή που δεν έχουν σχέση με τον Γκιουλέν. Υπήρξε μία απόπειρα να κλαπούν οι ζωές μας εκείνη τη νύχτα.

Αλλά σε μια μικρότερη κλίμακα αντιμετωπίζουμε την ίδια απόπειρα και τώρα, καθώς διαβρώνεται το κράτος δικαίου", αναφέρει χαρακτηριστικά ένας δικηγόρος που το βράδυ της 15ης Ιουλίου βοήθησε και αυτός να αποτραπεί το πραξικόπημα, μετά από την προτροπή του Ερντογάν. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: