09 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης των εργαζομένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εξέπληξε σήμερα ευχάριστα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο Β΄. Ο Μακαριώτατος δέχθηκε την πρώτη επίσημη επίσκεψη της ομάδας και έγινε αποδέκτης ενός πρωτότυπου δώρου. 

O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 

Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ;


To να ανακαλύψει κανείς πόσοι κάτοικοι μίας συγκεκριμένης πόλης πιστεύουν ή όχι στον Θεό είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Για παράδειγμα σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ή δέχονται την επιρροή του Ισλαμικού Κράτους το ρίσκο του να θεωρηθεί κάποιος άθεος είναι μεγάλο και προφανές.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Μύθοι και πραγματικότητες -Η ανάλυση του ESM. Όλη η αλήθεια για το χρέος σε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις. Τις απαντήσεις για το ελληνικό χρέος και τι ισχύει μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αναλύει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM).

Η ΣΥΡΙΑ ΕΠΛΗΞΕ 10 ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Συρία:Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό-Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν 10 στόχους. Τουρκικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 10 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ενώ οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία κατέλαβαν έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ των στρατηγικής σημασίας πόλεων αλ Μπαμπ και Μάνμπιτζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

ΣΕ ΕΞΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ»

 

Ελάχιστη είναι η πρόοδος που έχει σημειώσει η Τουρκία αναφορικά με τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου με την Ε.Ε. για το προσφυγικό. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα σχετικής έκθεσης της Κομισιόν που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Συνεχείς επαφές Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών - Καχυποψία από τον Λευκό Οίκο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο συριακός στρατός διέκοψε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια για την απομάκρυνση άμαχου πληθυσμού από την πόλη.

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου των ναυτεργατών κάλεσε την Παρασκευή την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

 

Ομιλία ΤΟΥ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ κ. Γαβριήλ στο 10ο Επιχειρηματικό Συνέδριο (CEO Summit 2016) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα:«Η Δύναμη του Ενός στο Μαζί: Είναι η Συν-Εργασία λέξη ελληνική;»

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ;

 

«Απόβαση» μεταναστών στη Μυτιλήνη: Εφτασαν 200 μέσα σε τρεις ώρες - «Αφαντα» τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Ανησυχία προκάλεσε η άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο σήμερα τα χαράματα από τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6.00 το πρωί, σε τέσσερα περιστατικά ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ «ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ»

 

Συνεχίζουν την τακτική του Γιάνη του Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας». Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημιουργική καταστροφή, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή. Δεν κλείνουν την συμφωνία άμεσα, επειδή δεν θέλουν να την κλείσουν. Μεταθέτουν συνεχώς τον χρόνο, αν και ξέρουν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στο σχέδιο Σόιμπλε.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

 

Οι Συριζαίοι όπως φαίνεται κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος..Αφού ασχολήθηκαν εκτενώς με τα προβλήματα της χώρας και τα έλυσαν όλα,πρότειναν τη θέσπιση κανονισμού στα μέσα σταθερής τροχιάς ο οποίος θα προβλέπει τη μεταφορά σκύλων σε ξεχωριστό βαγόνι αλλά και ρωτούν αν θα έπρεπε να υπάρχει συμβολικό εισιτήριο για τη μεταφορά των κατοικιδίων.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε απάντηση της κράτησης της αντιπροέδρου της τουρκικής βουλής Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπίλ στο αεροδρόμιο της Κολωνίας λόγω προβλήματος του διαβατηρίου της, η Τουρκία θα πραγματοποιεί αυστηρότερους ελέγχους σε Γερμανούς διπλωμάτες.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Επεκτείνεται από 1/1/2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε όλους τους δήμους της χώρας, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί πριν τις χριστουγεννιάτικες εορτές.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΣΟ Η ΡΩΣΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται την αναταραχή από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στη Συρία, για να σχεδιάσουν επιθέσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων του, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Άλεξ Γιάνγκερ, σε μια σπάνια συνέντευξη σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά της MI6 στην καρδιά του Λονδίνου.