18 Νοεμβρίου, 2016

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων απέστειλε στις 17/11/2016 το κατωτέρω Έγγραφο στην Εκκλησία της Ελλάδος στις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου και άλλες Θρησκευτικές Κοινότητες.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ

 

Αυξητική τάση στο ποσοστό των Κυπρίων που θεωρούν ότι η Κύπρος έχει γενικώς ωφεληθεί από την ένταξη της στην ΕΕ, παρόλο που είναι ευρεία η άποψη ότι η φωνή των Κυπρίων ως Ευρωπαίων πολιτών δεν ακούγεται στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καταγράφεται στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν έχουν προσκληθεί από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στη σημερινή μίνι σύνοδο κορυφής του Βερολίνου. Ούτε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ομήρους για να τους έχουν ως ανθρώπινες ασπίδες κρατάνε οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τους 250.000 και πλέον αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 

Ένας βαθύς αναστοχασμός με βαθιά φιλοσοφική και πνευματική αναζήτηση.Τι (στα αλήθεια μάς) είπε ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος στην ομιλία του από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;

ΜΙΝΙ «ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ» ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΙ ΟΛΑΝΤ ΡΕΝΤΣΙ ΡΑΧΟΙ

 

Ξεκίνησε η μίνι σύνοδος κορυφής στο Βερολίνο με την "οικοδέσποινα", Άνγκελα Μέρκελ, να υποδέχεται στην καγκελαρία τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους  πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ-ΦΑΡΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ

 

Τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θεωρεί η Ουκρανία ως υπεύθυνες για την οργάνωση τηλεφωνήματος-φάρσας στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στον οποίο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κιργιστάν.

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

 

«Δεν είμαστε ο κουμπαράς ή το μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο δελτίο ειδήσεων του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno.

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΡΚΚ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΛΓΙΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Όλο και πιο τεταμένες γίνονται οι σχέσεις Βελγίου-Τουρκίας, σύμφωνα με τον φλαμανδικό Τύπο, μετά και από τις τελευταίες κατηγορίες του Ερντογάν ότι το Βέλγιο παρέχει ‘χείρα βοηθείας’ προς τους οπαδούς του PKK και του κινήματος Gulen, οι οποίες προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του Βέλγου Πρωθυπουργού Michel.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Σπασμένα μάρμαρα στα πεζοδρόμια, σπασμένες τζαμαρίες από καταστήματα, κατεστραμμένα φανάρια και τηλεφωνικοί θάλαμοι συνθέτουν την εικόνα της περιοχής, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν γίνει και μέσα στο Πολυτεχνείο. 

ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Πλαστογράφοι της Ιστορίας με την ανοχή του ελληνικού Κράτους και την κάλυψη των συμμάχων μας. Στη Διεθνή Έκθεση Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παρίσι (3/11-6-11 2016) οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν τον όρο Μακεδονία με την ανοχή των Γάλλων διοργανωτών και την αδιαφορία της ελληνικής διπλωματίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΧΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ!

 

"Καταπέλτης" ήταν σε δηλώσεις του ο μόνιμος αντιπρόσωπος τη Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία βλέψη να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ

 

Να διασκεδάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης περί οξύτατων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του επιτελείου του, αναφορικά με τον σχηματισμό της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, επιχείρησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

 

Στην έγκριση του τροποποιητικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές προχώρησε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Η ΕΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΗΓΗΘΟΥΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει το άνοιγμα της οικονομίας της, μειώνοντας τη φορολογία για τις επιχειρήσεις και η Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό.