23 Οκτωβρίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ 4ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«Αν θέλουν να ξεριζώσουν τις αρχές της Εκκλησίας, θα μας βρουν απέναντι».«Δεν θέλουμε να χωρίσουμε από τον λαό και την κοινωνία. Θέλουμε να διακονήσουμε τον λαό, όπως παλιά, πρόσφατα, σήμερα και όποτε χρειαστεί», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

ΕΚΑΨΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΘΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΜΑΧΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις τοξικές αναθυμιάσεις που προκάλεσε ο εμπρησμός σε εργοστάσιο παραγωγής θείου, κοντά στην πόλη της Μοσούλης, την Τετάρτη, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα στρατηγός του ιρακινού στρατού.

ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας, εντός του συριακού εδάφους, μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

'Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ'

 

Έγγραφο 'φωτιά' από Κοτζιά για την Κύπρο! 'Η Τουρκία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη Εγγυήσεων'.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σε πολυσέλιδο έγγραφο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, υπό τον τίτλο:

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Έπειτα από τρεις ημέρες τερματίστηκε χθες Σάββατο η «ανθρωπιστική» κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει η Ρωσία και ο συριακός στρατός στο Χαλέπι, όμως ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να απομακρύνει τους τραυματίες από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης, καθώς η εκεχειρία ήταν πολύ εύθραυστη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

O ΟΗΕ δεν κατάφερε να απομακρύνει τους τραυματίες καθώς η εκεχειρία ήταν πολύ εύθραυστη.  Μετά από τρεις ημέρες τερματίστηκε το Σάββατο η «ανθρωπιστική» κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει η Ρωσία και ο συριακός στρατός στο Χαλέπι.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

Για να απεμπλακεί με ψηλό το κεφάλι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να φορτώσουν την ευθύνη για τα εγκλήματά τους σ’ έναν από τους συμμάχους τους. Έχουν τρεις επιλογές: είτε να φορέσει το καπέλο στη Τουρκία, είτε στη Σαουδική Αραβία, είτε και στις δύο.

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Το αμερικανικό προξενείο προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να διαπραχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 60χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, την περασμένη Παρασκευή, στη συμβολή των Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελοκήπους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ»

 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν οι ιδρυτές του σημερινού κράτους έμειναν εκτός των συνόρων μας. Ξέρετε πού και τι εννοώ» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

 

Η αποστολή της Ρωσίας στη Συρία είναι να απελευθερώσει το συριακό έδαφος από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να αποτρέψει τη διάλυση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ MOODY’S

 

H Moody’s Corp, η μητρική εταιρεία του οίκου αξιολόγησης Moody’s, του δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει αγωγή κατά της εταιρείας για παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας. Παραβίασε τη νομοθεσία κατά την αξιολόγηση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων.

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ


Μόλις μαθεύτηκε η είδηση της εισαγγελικής έρευνας για τα Capital Controls και μάλιστα, με την εσχάτη προδοσία, να βρίσκεται στο ‘τραπέζι’, ξεκίνησε ένας ορυμαγδός πληροφοριών.Θυμίζουμε πως μιλάμε για μία από τις πιο μελανές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, που μέσα σε λίγες μέρες προσέθεσε 100 δις στους Έλληνες φορολογούμενους.

ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ.. ΑΙΓΑΙΟ

 

Ανακοίνωση του Αλβανικού Πολεμικού Ναυτικού, προκαλεί αίσθηση και οργή στην ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με αυτήν οι Αλβανοί αναλαμβάνουν την προστασία του Αιγαίου από τις μεταναστευτικές ροές, μέσω της συμμετοχής τους στη Νατοϊκή Δύναμη του Πελάγους μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Λουκ. η΄ 27-39
Τω καιρώ εκείνω ελθόντι τω Ιησού εις την χώραν των Γαδαρηνών, υπήντησεν αυτώ ανήρ τις εκ της πόλεως, ος είχε δαιμόνια εκ χρόνων ικανών, και ιμάτιον ουκ ενεδιδύσκετο και εν οικία ουκ έμενεν, αλλ’ εν τοις μνήμασιν. Ιδών δε τον Ιησού και ανακράξας προσέπεσεν αυτώ και φωνή μεγάλη είπε∙ τι εμοί και σοι, Ιησού, υιέ του Θεού του υψίστου;