21 Οκτωβρίου, 2016

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ κ. ΦΙΛΗ

 

Περί ουδετερόθρησκου σχολείου «Την ευθύνη για την εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία. Το σχολείο είναι κοσμικό, ανεξίθρησκο, ουδετερόθρησκο. Σχεδιάσαμε ένα μάθημα που θα είναι ελκυστικό, γιατί θα διδάσκεται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και όχι μετατρέποντας τη σχολική αίθουσα σε κάποιου είδους άμβωνα».

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ H MΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ 1981-2011

 

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας

ΜΟΝΙΜΟΣ ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;
ΤΟ  ΦΑΝΑΡΙ ΒΛΕΠΕΙ;
ΑΚΟΥΕΙ;

Μόνιμος ιμάμης στην Αγιά Σοφιά, αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον "Σουλτάνο" Ταγίπ Ερντογάν και μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας μέσα σε 48 ώρες. Ο Τούρκος πρόεδρος εντείνει τις προκλήσεις του.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΟΥΛΤΣ TO ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση έδειξαν νεκρούς ή τραυματίες στους δρόμους της πόλης. Την ώρα που διεξάγονται σφοδρές μάχες στη Μοσούλη, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα πολλαπλές επιθέσεις στο Κιρκούκ, την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη στο βόρειο Ιράκ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΙ 28 ΤΗΣ ΕΕ

 

Οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ αναμένεται να καλέσουν να γίνουν «περισσότερες προσπάθειες» για να μειωθούν οι αφίξεις και να επιταχυνθούν οι επαναπατρισμοί παράτυπων μεταναστών από χώρες της Αφρικής, μέσω «συμφωνιών» με αφρικανικές κυβερνήσεις, στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΖΩΝΤΑΝΟΙ" ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Έληξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ο αποκλεισμός των Βρετανών στρατιωτών σε περιοχή στην Ξυλοφάγου στον οποίο είχαν προβεί από τα ξημερώματα με τα οχήματά τους κάτοικοι της περιοχής μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους Βρετανούς ότι αναστέλλονται οι εργασίες κοπής των δένδρων.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Τις λειτουργικές εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου Μυκόνου, τίμησαν με την παρουσία τους στο νησί των Ανέμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «για χοντρά ψέματα». Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για την εξάρθρωση δικτύου μεταφοράς ναρκωτικών από χώρες της δυτικής Ευρώπης.

«ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ» ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, «περιλαμβανομένων και των επιπλέον κυρώσεων κατά των υποστηρικτών του καθεστώτος» αφήνουν οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν και τον ρόλο της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, σύμφωνα με σχέδιο συμφωνίας στο οποίο είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Με έμμεσο τρόπο ο Ερντογάν καλεί τη νεολαία της Τουρκίας εξεγερθεί εναντίων μας, με το να επανεξετάσει τη συνθήκη της Λωζάνης και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ «ΧΩΡΙΖΕΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

«Ανακοινώνω τον χωρισμό μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ο οποίος επικύρωσε σήμερα στο Πεκίνο τη θεαματική διπλωματική στροφή του προς την Κίνα σε βάρος του παραδοσιακού αμερικανικού συμμάχου.

«ΜΗΝΥΜΑΤΑ» ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

 

Λέγοντας πως είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διακόψει απότομα το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι το Δεκέμβριο η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει επέκταση του προγράμματος πέρα από τον Μάρτιο του 2017.