06 Σεπτεμβρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

 

Ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Safak - η οποία υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -  Ιμπραχίμ Καραγκιούλ γράφει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά στις σχέσεις του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

 

Εντολή να κλείσουν τα προαπαιτούμενα δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τακτική συνάντησή του με τους υπουργούς. Οι συσκέψεις στο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει από τις 9.30 το πρωί και αντικείμενο έχουν την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, τα ειδικά μισθολόγια και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ Ο ΝΤΟΥΤΕΡΤΕ

 

Τη λύπη του εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε ο πολύ προσβλητικός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε χθες στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

 

Πραγματικός πολιτικός σεισμός στην Τουρκία, μετά την καταγγελία του πρώην Aρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ότι και ο πρώην Πρέδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ αλλά και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν σοβαρή εμπλοκή στους μηχανισμούς της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη σημερινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ανάγνωση στίχων του Κορανίου μέσα στην Αγια-Σοφιά κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την έλλειψη σεβασμού των χριστιανικών μνημείων από την πλευρά της Τουρκίας.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Μια νίκη του Ντόναλντ Τράμπ στη προεδρία των ΗΠΑ θα ήταν μια καταστροφή για το ΝΑΤΟ και την Δύση. Πέρα του ότι απειλεί να αποσύρει τις ΗΠΑ απο τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής και να αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ο Τράμπ επαινεί τον Ρώσο Πρόεδρο, Πούτιν και θεωρεί ότι η Αμερική δεν θα πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να υπερασπιστεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ εκτός και αν πληρώσουν περισσότερα για αυτή την προστασία.

H SOCAR ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ

 

H κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR, σχεδιάζει να προχωρήσει τη συμφωνία για την αγορά του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), αλλά δηλώνει ότι η τιμή του πρέπει να μειωθεί, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της SOCAR.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θέλουν να τοποθετήσουν τα πυρηνικά από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Άραξο. Σκοπός τους είναι, να έχουν τα πυρηνικά τους κοντά στην Συρία, αφού οι σχέσεις τους με την Τουρκία παρακμάζουν συνεχώς και η Ελλάδα φαίνεται το πλέον κατάλληλο σημείο για αυτό.

ΓΙΑ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΛΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Για «κάποια προσέγγιση των θέσεων» της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο ζήτημα της Συρίας κάνει λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μολονότι η συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Χανγκτζόου της Κίνας δεν κατέληξε σε συμφωνία.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ O ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία είχε προτείνει μια αντίστοιχη "ζώνη ασφαλείας" στην σύνοδο κορυφής των G20 της περασμένης χρονιάς που δεν είχε γίνει δεκτή. Κάλεσμα για "μια ζώνη ασφαλείας" στην Συρία απήθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τις παγκόσμιες δυνάμεις στην σύνοδο κορυφής του G20.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Ο κ.ντε Μεζιέρ δεν έκανε νέες δηλώσεις, αλλά απλώς επανέλαβε παλαιότερες θέσεις, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Σε διευκρινίσεις επί των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περί επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, προχώρησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά την αντίδραση της Αθήνας.