06 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη σημερινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το ΕΚΑΣ την 1/7/2016, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ.

Παράσταση «οργής και αγανάκτησης» με απαίτηση να σταματήσει ο αφανισμός των συνταξιούχων και των οικογενειών τους οργανώνουν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας εννέα συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Όπως αναφέρουν, αυτή είναι η απάντησή τους στη «σφαγή» των επικουρικών συντάξεων.

Εκδήλωση προς τιμήν των χιλιάδων κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών που εξορίστηκαν, μαρτύρησαν και θυσιάστηκαν στη Μακρόνησο πραγματοποιεί το απόγευμα το ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κοινωνικών φορέων, αποσύρθηκε η τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση πώλησης καπνικών προϊόντων στα ψιλικατζίδικα.

Κόσμος:Ανησυχητικές διαστάσεις, όπως αποδεικνύουν οι εκατοντάδες συλλήψεις στη Βρετανία μετά την εφαρμογή αυστηρότερου νόμου, παίρνει το λεγόμενο πορνό της εκδίκησης.

Σύμφωνα με αναφορές, σε διάστημα μόλις 18 μηνών έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 υποθέσεις διαρροής εικόνων ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς την έγκριση του άμεσα ενδιαφερόμενου που εικονίζεται σε αυτά.

Πρόβλημα στο σύστημα πληροφορικής προκαλεί καθυστερήσεις στις πτήσεις της British Airways, κυρίως στα αεροδρόμια της Ουάσινγκτον, του Σαν Φρανσίσκο και της Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η εταιρεία ζητεί συγγνώμη από τους πελάτες της.

«Όλο και δυσκολότερη» χαρακτηρίζει ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο τη διασφάλιση διεθνούς προστασίας απέναντι στη Μόσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας. 

Όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, το Κίεβο αναφέρει πως δεν θα εφαρμοστούν οι συνταγματικές αλλαγές πριν οι συνθήκες γίνουν «κατάλληλες». Τις τελικές λεπτομέρειες καταρτίζει η Βιέννη για το διάταγμα που θα ενισχύσει το μπλόκο στα αυστριακά σύνορα, με στόχο να μπορούν ακόμη και να στέλνονται πίσω στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.

Η διατύπωση του διατάγματος εξετάζεται καθώς η αυστριακή κυβέρνηση θεωρεί σχεδόν δεδομένο πως η υπόθεση θα καταλήξει στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ το ίδιο το διάταγμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την αρχή του χρόνου.

Ξεκινώντας από το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Μέκκα κατά το περυσινό μουσουλμανικό προσκύνημα, το Ιράν επανήλθε στην «ιερή επίθεσή» του εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, υπαινισσόμενο πως το Ριάντ θα πρέπει να χάσει την επιμέλεια του προσκυνήματος.

Άμεση και σε υψηλούς τόνους η αντίδραση των Σαουδαράβων, που κατηγορούν την Τεχεράνη για «πολιτικοποίηση» του προσκυνήματος, εν όψει της νέας περιόδου προσέλευσης στη Μέκκα.

Οικονομία:Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής. Άνοδος στην Ευρώπη.

Δεν βρίσκεται στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτης. Για το ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική, ενώ για τη Socar τόνισε ότι γίνεται ακόμα διαπραγμάτευση.

Οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων, ακινήτων και κάθε είδους εισοδήματος στα χέρια τρίτων αναδεικνύονται στον βασικό μοχλό πίεσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων από όσους δεν πληρώνουν. Στο στόχαστρο φαίνεται ότι μπαίνουν και οι μικροοφειλέτες.

Τα 2,8 δισ. ευρώ της προηγούμενης δόσης δεν φαίνεται να εκταμιεύονται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναμενόταν, καθώς τα διαδοχικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες, «δείχνουν» τις καθυστερήσεις της Αθήνας. Οι δανειστές επιμένουν ότι έχουν υλοποιηθεί μόλις 2 από τα 15 προαπαιτούμενα.

Τις διατάξεις που θα διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης των εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος πρόκειται να δημοσιοποιήσει εντός του επόμενου μηνός η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αθλητισμός:Οι φίλαθλοι της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι οι πιό «πιστοί» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωστοί για το «κίτρινο τείχος», οι φίλοι της γερμανικής ομάδας, δημιουργούν σε κάθε εντός έδρας αγώνα, εκπληκτική ατμόσφαιρα, ανεξαρτήτως αντιπάλου και σημαντικότητας της αναμέτρησης.

Οπως προέκυψε από σχετική έρευνα της «Stadium Database», οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ διατηρούν από το 2015 το ρεκόρ μέσου όρου προσέλευσης ανά αγώνα, με 81.178 θεατές στο «Signal Iduna Park»! Μία νέα αρχή που ταυτόχρονα θα είναι και αποτελεσματική αναζητά η Εθνική Ελλάδας σήμερα, Τρίτη (21:45), στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία.

Η ανανεωμένη ομάδα του Σκίμπε αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία και φυσικά θέλει μόνο τη νίκη κόντρα σε έναν δεδομένα κατώτερο αντίπαλο. Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια στην κλήρωση της Football League εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, η Super League.

Με το εμφατικό 8-0 επί του Λιχτενστάιν έκανε... σεφτέ η Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, ενώ η Ιταλία, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54΄ λόγω της αποβολής του Κιελίνι, απέδειξε ότι είναι ομάδα από «ατσάλι», καθώς νίκησε με 3-1 το Ισραήλ στο ντεμπούτο του Βεντούρα στον πάγκο της. Με το δεξί και η Αυστρία που νίκησε 2-1 την Γεωργία στην Τιφλίδα.

Η επίθεση στο χώρο όπου διεξαγόταν η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League, καταδικάστηκε από τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και Δημήτρη Ελευθεριάδη καθώς επίσης και ο νυν πρόεδρος, της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος τιμήθηκε από τη Λίγκα.

Τη στιγμή της εισβολής ο Ξανθιώτης παράγοντας πήδησε από τα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν στον κήπο του χώρου, προκειμένου να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο. Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση των εισβολέων στο χώρο βρέθηκαν κλειδιά μηχανής, με μπρελόκ το «τριώροφο», όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: