18 Ιουλίου, 2016

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σαρωτικές εκκαθαρίσεις άρχισαν και στο χώρο της ασφάλειας στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, τίθενται σε διαθεσιμότητα 7.850 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί.

ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Αμέσως μετά την προσαγωγή τους σήμερα στο δικαστήριο, οι 8 στρατιωτικοί θα παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Κατ' ίδίαν συνάντηση, είχαν πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για της σχέσεις κράτους και εκκλησίας, εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης.

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Σε εσωτερική έκθεση ερευνητών του ΔΝΤ, αξιολογήθηκε πολύ αυστηρά το πρώτο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, κυρίως για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται από αύριο, Τρίτη, η μάχη για τον νέο εκλογικό νόμο. Αν και η αριθμητική δείχνει πως δύσκολα θα συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη αναμέτρηση, ο πρωθυπουργός θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια, καθώς η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι ίσως καταφέρει να εξασφαλίσει τις 3 ψήφους που υπολείπονται. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία.

ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που διπλωμάτες από το Ιράν και τους P5+1 (Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες συν την Γερμανία) αψήφησαν την συμβατική σοφία και σύναψαν μια συμφωνία με στόχο τόσο το να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει την βόμβα όσο και το να εμποδιστεί να το βομβαρδίσουν.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθουν στην Κύπρο, ενώ τον τελευταίο χρόνο τέσσερις ναυτιλιακοί κολοσσοί έχουν δραστηριοποιηθεί ενεργά.

ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες αναμένεται να προτρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί το νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αντιμετώπιση των ηττημένων πραξικοπηματιών, ασκούν ωστόσο περιορισμένη επιρροή πάνω στον στρατηγικό τους γείτονα.

ΔΕ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ

 

«Η απλή αναλογική θα βοηθήσει την Ελλάδα να βρει το βηματισμό για να πορευτεί τα επόμενα δύσκολα χρόνια», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Αυγή» και προσθέτει ότι η πρώτη αλλαγή που θα επιφέρει η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, θα είναι η συνεργασία των κομμάτων πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

 

Μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε χθες το πρωί ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, και κρατεί άγνωστο αριθμό ομήρων, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Έσκασε η  είδηση  ότι Ευρωπαίοι αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία από αλβανικά μεσιτικά γραφεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

ΤΟΝ DAVID CAMERON ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΘΩΩΣΕΙ" Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Η ετυμηγορία της ιστορίας για τον David Cameron, ο οποίος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου την Τετάρτη, είναι πιθανό να είναι σκληρή. Οδηγώντας τη χώρα σε δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα λέει, ρίσκαρε την ευημερία της για να αντλήσει πολιτικό όφελος.