28 Ιουνίου, 2016

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την Ιερή Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα Τρίτη, και ώρα 19.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναο Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ Ο ΔΟΚΤΟΡΑΣ

 

Η τρομακτική απειλή της (γερμανικής) Ευρώπης.Η (γερμανική) Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον μία υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά μία τρομακτική απειλή ενώ άνθρωποι, όπως ο Δρ. Σόιμπλε, την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και στα όρια της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ «ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ NAVTEX

 

NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή μεταξύ της Σκύρου και των Ψαρών στην «καρδιά» του καλοκαιριού προκειμένου να πραγματοποιήσουν αεροναυτική άσκηση.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ «27»

 

Σύνοδος κορυφής: Στόχος να περάσει το μήνυμα στις αγορές ότι το Βrexit δεν δημιουργεί κενό στη λειτουργία της Ε.Ε.Κατά την Κομισιόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία συζήτηση μεταξύ της Ε.Ε. και του Λονδίνου χωρίς προηγούμενη ενεργοποίηση από βρετανικής πλευράς του άρθρου 50 της συνθήκης, το οποίο προσδιορίζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου, σε σύντομη τελετή στο Λευκό Οίκο.

ΠΟΥ "ΚΟΛΛΑΕΙ" Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Στις δυσκολίες που συναντούν προκειμένου να αναδείξουν το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών αναφέρθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, σχετικά με πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 

Περίπου 8 μήνες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την τουρκική πολεμική αεροπορία, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα συγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ελπίδα να... τα ξαναβρούνε.

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία δεν ήταν αναμενόμενο, είναι όμως κατανοητό. Η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ ήταν διαφορετική από την σχεδόν υπαρξιακή σχέση που έχουν η Γερμανία και η Γαλλία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΣΤΟ IΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΦΟΔΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

 

Όλοι όσοι χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, είτε σε φόρους είτε σε ασφαλιστικές εισφορές είτε ευρύτερα στο Δημόσιο, απειλούνται πλέον με διαδικτυακή διαπόμπευση, ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα και υπό την προϋπόθεση παρουσίας δικαστικού λειτουργού οι ελεγκτές της Εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και ελέγχους κατ' οίκον.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας. Λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.