17 Μαΐου, 2016

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ......

 

Ιδού, λοιπόν, μερικά δεδομένα, ένεκα των οποίων αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε ένα όχι και τόσο κολακευτικό κείμενο για τον Πατριάρχη μας, καθώς προαισθανόμεθα, ότι, μετά τήν Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και η «Θυγατέρα»  Εκκλησία της Ελλάδος θα οδηγηθούν σε κρίση!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Βραζιλία, ένα ακόμα μέλος των χωρών BRICS φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπο με υβριδικές απειλές. Στην όχι και τόσο οικεία για τους περισσότερους αφρικανική ήπειρο, η Νότια Αφρική, το τελευταίο κατά χρονολογική σειρά ένταξης μέλος των BRICS, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικές αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Ο "ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ" ΤΟΥ "ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ PLAN B

 

Μετά το 2011, το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ μετασχηματίσθηκε σε καθεστώς και συγκεκριμένα στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιλύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά τα έκανε περισσότερο πολύπλοκα.

Η ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 

Ως νέος Αμλετ, ο ΄Ελλην ψηφοφόρος εκκλήθη να επιλέξει στις τότε  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μεταξύ μνημονικών και αντιμνημονικών κομμάτων. Δηλ. εν τελική αναλύσει, «να μπή κανείς ή να μη μπή» (στην δραχμή) δοθέντος ότι η ενδεχομένη αποδοκιμασία των ευρωφίλων κομμάτων σημαίνει αυτομάτως χρεοκοπία και επάνοδο εις κάποιου είδους εγχώριο νόμισμα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΒΕΙ Ο «ΚΟΦΤΗΣ»;

 

Ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση, συνεχίζονται και σήμερα οι συσκέψεις στο Μαξίμου προκειμένου να διαμορφωθεί η λίστα των κωδικών από τους οποίους θα ξεκινά να περικόπτει δαπάνες ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

 

O Δήμος Χίου δηλώνει διατεθειμένος να καταθέσει μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα, και κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και επικρατεί στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Χίου (πρώην εργοστάσιο ΒΙΑΛ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ EΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

 

Το Κόμμα "Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", που αντιπροσωπεύει την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, κατηγόρησε την Αλβανική κυβέρνηση πως διαπράττει "ιδιοκτησιακή γενοκτονία" στα χωριά της Χιμάρας Βουνό και Δρυμάδες. Αφορμή οι κατεδαφίσεις σπιτιών και επιχειρήσεων και η αφαίρεση τίτλων ιδιοκτησίας από ελληνικές οικογένειες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, δέχθηκε λίγο μετά της 10 το πρωί της Τρίτης η αστυνομία. Το τηλεφώνημα έγινε από γυναίκα, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε ανάληψη ευθύνης, λέγοντας ότι πρόκειται για ενέργεια της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 93% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης εξήγγειλε την προστασία για το 93% των δανειοληπτών με δάνεια πρώτης κατοικίας μέσα από το πολυνομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

"ΘΟΛΟ" ΤΟΠΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ BREXIT

 

Με οκτώ μονάδες διαφορά προηγείται η πλευρά της "παραμονής" της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι των υποστηρικτών του Brexit, σύμφωνα με μια τηλεφωνική δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Γκάρντιαν.