14 Μαΐου, 2016

ΤΟ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟ - ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

 

Το αδίστακτο και αδιόρθωτο Φανάρι συνεχίζει να επιβουλεύεται το κανονικό Αυτοκέφαλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, με τις πρόσφατες ανόητες ενέργειές του σε Μητροπολίτη της  Βορείου Ελλάδος τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, όπου ετσιθελικά ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τον έχρισε ως εκπρόσωπο των Ιεραρχών των λεγομένων «Νέων Χωρών» χωρίς ως όφειλε την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Με τις φράσεις ότι στην μόρφωση των παιδιών δεν χωρούν λογικές κατάργησης μαθημάτων ή απαλλαγής από αυτά και πως η εκκλησία δεν έχει τζιχαντιστές αλλά δεν θα πρέπει να λειτουργούμε και ως τζιχαντιστές τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην νέα αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και ιεραρχών, με αφορμή τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση ότι τουλάχιστον 15 οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές εναντίον της λέσχης όπου συγκεντρώνονταν, στην πόλη Σαμάρα, στα βόρεια της Βαγδάτης.

“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΝΟΤΑΜ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ AΓΚΥΡΑΣ

 

Ο “πόλεμος” Αθήνας και Άγκυρας στο Αιγαίο συνεχίζεται με ανταλλαγή ΝΟΤΑΜ . Η Άγκυρα δέσμευσε με την ΝΟΤΑΜ Α1035/16 επτά περιοχές στο Αιγαίο “αποκλείοντας” τη Χίο και τις Οινούσσες.

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΟΦΙΑ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Η ναυτική επιχείρηση «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των διακινητών μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης απέτυχε και δεν συνέβαλε παρά μόνο στο να ενθαρρύνει τους διακινητές να αλλάξουν τη στρατηγική που ακολουθούν, υποστηρίζει μια έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ 5,4 ΔΙΣ.

 

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της Ελλάδας στο βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ''ΕΞΕΓΕΡΣΗ'' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ''ΚΟΦΤΗ'' ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «Μνημόνιο διαρκείας» τη θέσπιση του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης»), ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή της για τον τρόπο με τον όποιο ψηφίστηκε το ασφαλιστικό από την Βουλή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άλλα δύο γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στο Παγκράτι και τον Βύρωνα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ -ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

Τις οργισμένες αντιδράσεις της Μόσχας έχει προκαλέσει η αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στην πόλη Ντεβεσέλου στο νότο της Ρουμανίας, αν και Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ επιμένουν ότι σκοπός είναι η αντιμετώπιση απειλών από το Ιράν.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΕ ΔΥΣΗ - ΙΣΡΑΗΛ

 

Ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη Συρία, Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση – πιθανότατα του Ισραήλ- κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, η πιο σημαντική απώλεια που είχε η Χεζμπολάχ από το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

“Για την κήρυξη ιστορικού κέντρου του χωριού Δρυμάδες” είναι ο τίτλος της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση της Αλβανίας, με την οποία θα γκρεμιστούν τις επόμενες ημέρες, τα σπίτια Ελλήνων στην περιοχή Δρυμάδες.