14 Μαΐου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άλλα δύο γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στο Παγκράτι και τον Βύρωνα.

Οικογενειακή τραγωδία στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Δάφνη, επί της οδού Αλαμάνας. Στη διάρκεια καβγά για αδιευκρίνιστους λόγους, 68χρονος τραυμάτισε στην κοιλιά με ψαλίδι τον 31χρονο γιο του, πυροβόλησε την 52χρονη σύζυγό του στον δεξιό μηρό και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε.

Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Έως το πρωί του Σαββάτου στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.

Ξεκινά το Σάββατο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το 4o Συνέδριο της «Δράσης». Το παρών αναμένεται να δώσουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την «μνημονιακή του μετάλλαξη» εξαπολύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας πως «ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο». «Τα χειρότερα από αυτή τη νεομνημονιακή κυβέρνηση μάλλον δεν τα είδαμε ακόμη» αναφέρει.

Κόσμος:Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ επέρριψε σε ισλαμιστές εξτρεμιστές την ευθύνη για τον θάνατο στη Συρία του στρατιωτικού της διοικητή Μουστάφα Μπαντρεντίν. Προς το παρόν, καμία οργάνωση, τζιχαντιστών ή ανταρτών, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Ποσό 93,6 δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες μέχρι το 2020. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για στέγαση, ενσωμάτωση, μαθήματα γερμανικών, χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αιτιών της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Η τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται ότι ευθύνεται για τις παρατυπίες στις πωλήσεις αμερικανικών δολαρίων στην αγορά παραγώγων. Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας έκανε σαφές ότι διαθέτει επαρκή υποστήριξη στο Κογκρέσο για να προωθήσει τα σκληρά μέτρα που θεωρεί ότι απαιτούνται ώστε η οικονομία να επανέλθει η οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει το έργο της όταν ολοκληρωθεί η δίκη της προέδρου Ρουσέφ.

Η εταιρεία που παρασκεύασε την τερατογόνο θαλιδομίδη, το φάρμακο που οδήγησε στη γέννηση χιλιάδων παιδιών με σοβαρές αναπηρίες, εξαπέλυσε σκόπιμα μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, όταν οι ειδικοί παρατήρησαν για πρώτη φορά τις παρενέργειές του, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οικονομία: Περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα δίκαιο με ίσους κανόνες για όλους. Επανέλαβε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή στις επικουρικές, που θα αφορά λιγότερο από το 10% των συνταξιούχων.

Αισιόδοξος για την αξιολόγηση εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εξηγώντας ότι τα μηνύματα από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός αναφέρει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου.

«Έφτασε η ώρα για να λήξει η ελληνική τραγωδία του χρέους» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας New York Times, που υπογραμμίζει πως «έφτασε η ώρα να βγούμε από τον φαύλο κύκλο και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: χωρίς ελάφρυνση του χρέους η ελληνική οικονομική δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, με επιπτώσεις για την ΕΕ που δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει».

Αθλητισμός: Μέλος της οικονομικής επιτροπής της FIFA είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στο Μεξικό. Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι αναμετρήσεις για την 38η αγωνιστική της Primera Division με την οποία ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη «μάχη» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι αυτοί που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού, εάν νικήσουν το Σάββατο εκτός έδρας την (αδιάφορη, καθώς έχει σωθεί) Γρανάδα, στέφονται πρωταθλητές Ισπανίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά και συνολικά 24η στην ιστορία τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: