10 Μαρτίου, 2016

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατέβασε το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης στο 0% από το 0,05%, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Ως το μέρος που ντροπιάζει την Ευρώπη χαρακτηρίζουν την Ειδομένη οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, Γιούλιαν Ράιχελτ και Αντρέας Τέλεν, κάνοντας ένα οδοιπορικό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου έχουν παγιδευτεί χιλιάδες πρόσφυγες.

ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ

 

Τις ώρες των μεγάλων κρίσεων, όπως είναι οι πόλεμοι ή καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, οι λαοί δίνουν εξετάσεις ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Άλλοι παίρνουν «άριστα», άλλοι «μηδέν». Το 1940, για παράδειγμα, δείξαμε την ταυτότητά μας την εθνική και βρέθηκε εντάξει.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΜΠΕΛΟΣ

 

Ο Β' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρέμπελος, εξελέγη πριν από λίγο από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 220ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 250 ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!

 

Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.  Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα,, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο Παρίσι θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο με πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Στη σύνοδο αυτή θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με άξονα το προσφυγικό και ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΡΗΞΗ;

 

Τα σενάρια αυτή την στιγμή είναι δύο. Το ένα είναι να μην υπάρχει ακόμα καμία εξέλιξη και να ζητεί η κάθε πλευρά υποχωρήσεις και το άλλο να υπάρχει συμφωνία και για το χρέος αλλά με ανταλλάγματα μερικές ‘’τσουχτερές’’ ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Το γερμανικό περιοδικό σε δημοσίευμα του αναφέρει πως η ελληνική πλευρά σκοπεύει να μεταφέρει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται τώρα στην Ειδομένη στα νέα κέντρα κράτησης που δημιουργούνται!

EΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε να επιβληθεί οικονομικό εμπάργκο κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας ‘’Η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει τρόπους προκειμένου οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί να ανοίξουν για τους πρόσφυγες τα σύνορά τους τα οποία έχουν κλείσει παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο όπως έχει ήδη επισημάνει με δηλώσεις του o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν κι Μούν’’ δήλωσε ο Μαριάς.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 

Η έκθεση της Bank of America Merrill Lynch κατατάσσει την χώρα μας στην δεύτερη θέση όσον αφορά τις πιθανότητες χρεοκοπίας πίσω από την Βενεζουέλα Η BofA βασίζει την έρευνα της πάνω στα CDs και τα ασφάλιστρα κινδύνου. Στην πρώτη θέση φιγουράρει και με διαφορά η Βενεζουέλα έχοντας περίπου 6.000 μονάδες βάσης και ακολουθεί η Ελλάδα με 1.800.