18 Δεκεμβρίου, 2016

TΟ FBI ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΡΑΜΠ

 

Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ συμφώνησαν με τον ισχυρισμό της CIA πως η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ εν μέρει για να ευνοήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, γράφει η «Washington Post».

Η νέα θέση του κ. Κόμεϊ μπορεί να κατευνάσει μερικούς βουλευτές που ισχυρίζονται πως η CIA και το FBI δεν είχαν κοινή γραμμή αναφορικά με τις προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί πως κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεισβολές που στόχευαν την Εθνική Επιτροπής των Δημοκρατικών και τα προσωπικά emails του επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ομογενή Τζον Ποντέστα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έχει επανειλημμένα εκφράσει τις αμφιβολίες του πως η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τα χακαρίσματα. Οι θέσεις του κ. Κόμεϊ και του κ. Κλάπερ αποκαλύφθηκαν μέσω ενός μηνύματος που έστειλε ο κ. Μπρέναν στο προσωπικό της CIA την Παρασκευή.

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συναντήθηκα με τον Τζέιμς Κόμεϊ και τον Τζέιμς Κλάπερ και υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ανάμεσά μας αναφορικά με τη φύση και τις προθέσεις της Ρωσικής παρέμβασης στις εθνικές μας εκλογές», έγραψε ο κ. Μπρέναν.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήρθαν μετά την τοποθέτηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πως θα προβεί σε αντίποινα ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας, αλλά και την εκπεφρασμένη άποψη της Χίλαρι Κλίντον πως οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την αρνητική γι’ αυτήν έκβαση των εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: