18 Δεκεμβρίου, 2016

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΡΙΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

 

Μέσω διπλωματικών διαύλων η Ρωσία ενημέρωσε τις ΗΠΑ, πως προτίθεται να αναλάβει πολεμική δράση εάν η Συμμαχία αποστείλει ομάδα μάχης πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Θυμίζουμε πως πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, που είναι υπό τον de facto έλεγχο της Ρωσίας, έχουν μόνο η Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία, από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου προειδοποίησε το ΝΑΤΟ με ευθεία  «αντιπαράθεση» λέγοντας ότι η  στρατιωτικοποίηση των νότιων συνόρων με τη Ρωσία, θα εμπεριέχει σκληρότατη δράση σε μια άμεση απάντηση των κινήσεων της συμμαχίας .

Ο Andrei Kelin, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκής συνεργασίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε: «Η πρόθεση του ΝΑΤΟ να μετακινήσει «στρατιωτική υποδομή» κοντά στα σύνορα της Ρωσίας θα προκαλέσει την απάντηση μας με τα κατάλληλα μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Αν κοιτάξουμε την διαδικασία που πραγματοποιεί η συμμαχία με την συνεχή ενίσχυση των στρατιωτικών υποδομών της και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική πλευρά της.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα επηρεάζουν άμεσα την εθνική μας ασφάλεια και θα είναι φυσικό για εμάς να το λάβουμε  υπόψη κατά τον αμυντικό μας σχεδιασμό».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: