21 Δεκεμβρίου, 2016

ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Η κυβέρνηση του Άσαντ καλεί τους τελευταίους να φύγουν από το Χαλέπι.Το συριακό καθεστώς ασκεί πιέσεις στους τελευταίους αντάρτες και πολίτες που έχουν μείνει στο Χαλέπι, να εγκαταλείψουν την πόλη.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία, η οποία προσέφερε μια κρίσιμης σημασίας υποστήριξη στη Δαμασκό στη μάχη της κατά των ανταρτών, υποδέχθηκε στη Μόσχα τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν και της Τουρκίας, συμμάχους και αντιπάλους, αντίστοιχα, του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, όχι όμως και τις Ηνωμένες Πολιτείες -οι οποίες δεν προσκλήθηκαν στις συνομιλίες.

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη μητρόπολη της βόρειας Συρίας από την περασμένη Πέμπτη χάρη σε μια συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα, την Τεχεράνη και την Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε ομόφωνα τη Δευτέρα να αναπτύξει γρήγορα παρατηρητές του ΟΗΕ στο Ανατολικό Χαλέπι, προκειμένου να επιτηρήσουν τις τελευταίες απομακρύνσεις πληθυσμού και να αποτιμήσουν την κατάσταση των αμάχων. Σημειώνεται πως σε αυτό, συμφώνησε και η Ρωσία.


«Ο στρατός κάλεσε από τα μεγάφωνα τους αντάρτες και τους αμάχους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες της μητρόπολης», ανέφερε συριακή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας πως ο στρατός θέλει «να εκκαθαρίσει την περιοχή μετά την έξοδο των ένοπλων ανδρών».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: