30 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στόχος ληστών έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση εμπορίας λευκών ειδών στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Φιλελλήνων 7. Οι τρεις δράστες χτύπησαν στο κεφάλι με κοντάκι όπλου τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν χρήματα. Στο μεταξύ, επτά άγνωστοι λήστεψαν τα ξημερώματα εταιρεία διανομής και αποθήκευσης καυσίμων στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σχεδόν σε όλη την επικράτεια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και κυρίως οι χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Επίθεση στον Β.Σόιμπλε, αλλά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Ο ίδιος καλεί τον Γερμανό υπουργό να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του και να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει, τα πάντα και θα κλείσει την αξιολόγηση με φριχτά μέτρα για τον ελληνικό λαό» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τις ακόμη εν εξελίξει έρευνες στο Ρίο ντε Ζανέιρο για τον αγνοούμενο έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Αμοιρίδη, η βραζιλιανική αστυνομία εντόπισε μία απανθρακωμένη σορό σε καμένο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα του πρέσβη. Ο Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στην περιοχή του οποίου βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Κόσμος: Η αστυνομία της Κολωνίας απαγόρευσε για λόγους ασφαλείας στο νεοναζιστικό NPD και στο ξενοφοβικό AfD να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, έναν χρόνο μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης από πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν μετατοπίσει τους όρους της συζήτησης για το προσφυγικό στη Γερμανία. 

Αρχικά, η αστυνομική απαγόρευση επικυρώθηκε από δικαστήριο για την περίπτωση του NPD. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας όρισε τον Σορίν Γκριντεάνου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) νέο πρωθυπουργό, βάζοντας τέλος σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατούσε στη χώρα έπειτα από τη νίκη στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου.

Τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν Δαμασκός και αντάρτες, η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται παρά τις αναφορές μεμονωμένες συγκρούσεις και ανταλλαγές πυροβολισμών,. Ως εγγυήτριες δυνάμεις για την εφαρμογή της ανέλαβαν η Τουρκία και η Ρωσία.

Αντιδρώντας στην απέλαση 35 ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ για την υπόθεση του προεκλογικού χάκιγνκ, το Κρεμλίνο προαναγγέλλει δικά του αντίποινα απέναντι στην Ουάσινγκτον -και «σημειώνει» πως σε λίγες εβδομάδες θα αναλάβει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνηση Ομπάμα θέτει υπό ισχυρή πίεση τον Τραμπ, ο οποίος παράλληλα συναντάται με στελέχη του FBI για να ενημερωθεί επί του χάκινγκ.

Η Συνταγματική Επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του συντάγματος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στόχος του Ερντογάν είναι η αναθεώρηση να περάσει από δημοψήφισμα την άνοιξη και, αν εγκριθεί, να μετατρέψει την Τουρκία σε καθαρά προεδροκεντρικό σύστημα -με τον ίδιο στην προεδρία.

Οικονομία:Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Μικρή άνοδο σημειώνει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης του έτους, με τους αναλυτές να αναμένουν ήπιες διακυμάνσεις τιμών και χαμηλό τζίρο. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 638,21 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,24%.

Σημαντικές οικονομικές προκλήσεις τα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει η Βρετανία λόγω του Brexit όπως προειδοποιεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες σκέψης της χώρας, το Institute of Public Policy Research.

Παρά τη λήξη της εκκρεμότητας για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, παραμένει αβέβαιο πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μη συμμετάσχει το ΔΝΤ πλήρως, δηλαδή με χρηματοδότηση, στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά να απαιτηθούν μέτρα. Πιο ρεαλιστική ημερομηνία πλέον: η 20ή Φεβρουαρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της σε παράταση του ιταλικού πλαισίου για έκτακτη παροχή ρευστότητας σε προβληματικές τράπεζες - πλαίσιο από το οποίο επωφελείται και η Monte dei Paschi (MPS). Η Κομισιόν υπογραμμίζει ωστόσο ότι αυτό είναι ξεχωριστό από κρατική ένεση κεφαλαίου, τονίζοντας πως το σχέδιο κρατικής παρέμβασης για την MPS βρίσκεται ακόμη υπό εξετάση.

Αθλητισμός: Την απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα ανακοίνωσε η Λεγανιές. Η ισπανική ομάδα, η οποία μετά από 16 αγωνιστικές στη La Liga βρίσκεται στην 16η θέση με 16 βαθμούς (τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού), ενέταξε στο δυναμικό της τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό μέχρι το τέλος της περιόδου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Παρελθόν θα αποτελέσει από τον Ηρακλή ο νεαρός μεσοεπιθετικός Λάζαρος Λάμπρου που όπως φαίνεται θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής που εντάχθηκε στις τελευταίες μέρες της θερινής περιόδου από την Ρόμα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, πήγε την Πέμπτη και μάζεψε τα προσωπικά του είδη από την Μίκρα προκειμένου να ενταχθεί στην επόμενη ομάδα της καριέρας του. Ούτε ο Ηρακλής αλλά και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν την μεταγραφική αυτή κίνηση αλλά οι ενδείξεις φανερώνουν πως η μετακίνηση θα οριστικοποιηθεί σύντομα.

Απουσίασε για δεύτερη διαδοχική ημέρα από την προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος δεν πήγε στην προπόνηση ούτε την Τετάρτη. Ο Κολομβιανός δεν έχει πάρει άδεια από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ δεν απαντάει και στις κλήσεις που του γίνονται από τους ανθρώπους της ομάδας στο κινητό του. Παράλληλα, άγνοια για το που βρίσκεται δηλώνει ο μάνατζέρ του.

Ο Κάρλος Τέβες είναι και επίσημα νέος παίκτης της Σανγκάη Σενχουά. Με μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ομάδα της Κίνας που έχει προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ (αντικατέστησε τον Γκρεγκόριο Μανθάνο), επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό: την συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο σύλλογος κατέβαλε 11.000.000 ευρώ στην Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του Τέβες , ενώ ο μισθός του Αργενινού σταρ θα είναι 40 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν.

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Δημήτρης Σιόβας για να οριστικοποιήσει τη μετακίνησή του στη Λεγανές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca ο 28χρονος Ελληνας κεντρικός αμυντικός θα περάσει άμεσα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα από την Πέμπτη. Ο Σιόβας είχε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποφασή του να αλλάξει ομάδα, αφού ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον «Θρύλο» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: