18 Δεκεμβρίου, 2016

ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΛ-ΦΟΥΑ ΚΑΙ ΚΕΦΡΑΓΙΑ

 

Ξεκίνησε η απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι. Λεωφορεία έχουν αρχίσει να εισέρχονται στις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC), αλλά και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν φτάσει στην είσοδο των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Manar TV. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν αντάρτες, αλλά κι αμάχους. 

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Ελίαζμπεθ Χοφ, δήλωσε ότι μία ομάδα του αναφερόμενου οργανισμού κατευθύνεται στη Ραμούσα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, όπου και θα διεξαχθεί η επιχείρηση της εκκένωσης.

Τηλεοπτικά πλάνα της συριακής τηλεόρασης δείχνουν λεωφορεία να έχουν παρκάρει σε διασταύρωση στη Ραμούσα, με τη συνοδεία ενός οχήματος της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα οχήματα του ICRC και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ωστόσο, μία εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη, δήλωσε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει τις εξελίξεις. Τα ΜΜΕ στη Συρία μεταδίδουν ότι 1.200 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, ενώ ίδιος αριθμός ανθρώπων θα απομακρυνθεί από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Η απομάκρυνση των οικογενειών των ενόπλων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, θα επιτραπεί εάν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων γίνει αποδεκτό ν' αποχωρήσουν από τα δύο χωριά. 

Οι ένοπλοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, μέχρι να γίνει η απομάκρυνση των ανθρώπων από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: