23 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα στον Σαρωνικό για τον εντοπισμό ναυτικού, μέλους του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Έλυρος, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το πλοίο βρισκόταν εν πλω την ώρα που τα ίχνη του ναυτικού χάθηκαν.

Η έρευνα διεξάγεται υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ. Στη διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε την «έμπρακτη υποστήριξη της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούν να επιτελούν την αποστολή τους με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους».

Στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος της οδού Πανός έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η Τροχαία, λόγω χιονόπτωσης.Με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, για δεύτερη φορά φέτος, συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων. Θα ισχύσει και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Κόσμος: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει μεν πως δεν βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του Τραμπ όσον αφορά το Συριακό, ωστόσο θεωρεί... προτιμότερο τον Ντόναλντ Τραμπ από ό,τι τον Ομπάμα επειδή «δεν έχει συνδέσει τη λύση με αποχώρηση του Άσαντ». «Αν ο Τραμπ βελτιώσει τις σχέσεις με τη συριακή κυβέρνηση, δεν θα θεωρούμε τις ΗΠΑ αντίπαλο στη Συρία» λέει η Μόσχα.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο επιθέσεων κατά κεντρικών περιοχών της Μελβούρνης. Το σχέδιο προέβλεπε διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ οι αρχές χαρακτηρίζουν μιλούν για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση «εμπνευσμένη από την ISIS».

Σε άλλο ένα μνημείο βαρβαρότητας, η τζιχαντιστική ISIS αποδεικνύει ξανά τη συνειδητή, υπολογισμένη και ψυχρή της αγριότητα: Δημοσίευσε βίντεο που υποστηρίζει ότι δείχνει την «εκτέλεση» δύο τούρκων στρατιωτών που μαχητές της έκαψαν ζωντανούς σε ένα μαρτύριο μόνο και μόνο για χάρη του φακού.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γερμανίας, συνέλαβαν δύο υπόπτους για το σχεδιασμό επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ομπερχάουζεν (στα δυτικά της χώρας). Οι ύποπτοι είναι δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ συνελήφθησαν στην πόλη Ντούισμπουργκ, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών από πηγές ασφάλειας, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα σύγκαλά του» καλεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ένδειξη ότι ενδέχεται να υποστηρίξει κοστοβότερες προσπάθειες για την εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Οικονομία:Ως ένα δρόμο υψηλών προδιαγραφών χαρακτήρισε το νέο αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας, ο οποίος παραδίδεται σήμερα Παρασκευή στην κυκλοφορία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη διετία (2017-2018) να προχωρήσουν έργα που θα ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετία, ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση. Η βιωσιμότητά της θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι παράμετροι της οποίας θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό μια συμφωνία τον Ιανουάριο θα μας επιτρέψει να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα, στέλνει μήνυμα «να φοβάται αυτό που εύχεται», καθώς το ευρώ δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί ρεαλιστική λύση.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παροχή κρατικής στήριξης στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena και την προστασία των κατόχων ομολόγων της σε ποσοστό 100%. Σε διακανονισμό που συνολικά φτάνει τα 7,2 δισ. δολάρια κατέληξε η Deutsche Bank με τις αμερικανικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα. Η συμφωνία είναι ακόμη επί της αρχής και η τράπεζα αναφέρει πως όταν κλείσουν οι τελικοί όροι της συμφωνίας θα αποσαφηνιστούν οι επιπτώσεις της στα οικονομικά της τράπεζας.

Αθλητισμός:Η Ρόμα νίκησε δύσκολα στο «Ολίμπικο» και μάλιστα με ανατροπή την Κιέβο (3-1), μειώνοντας τη διαφορά από τη Γιουβέντους στους τέσσερις βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο. 

Αντίθετα, η Νάπολι αν και προηγήθηκε δύο φορές στο «Αρτέμιο Φράνκι» απέναντι στη Φιορεντίνα έφυγε με ένα βαθμό από την Τοσκάνη και μάλιστα με πέναλτι στις καθυστερήσεις (3-3), ενώ σε εξίσου εντυπωσιακό παιχνίδι η Κάλιαρι βρήκε τον... Παράδεισο επιστρέφοντας από την «κόλαση» του 1-3 απέναντι στη Σασουόλο, μέσα στο «Σαντ΄ Ελία», επικρατώντας με το «αγγλικό» 4-3!

Πάνω απο 35.000.000 ευρώ είναι έτοιμη να... ακουμπήσει στο τραπέζι η Παρί Σεν Ζερμεν για να πάρει τον Γιούλιαν Ντράξλερ από τη Βόλφσμπουργκ. Η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται ήδη «κλεισμένη» αφού στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών προστέθηκε δημοσίευμα της έγκριτης Equipe που αναφέρει ότι το κόστος της μετακίνησης θα αγγίξει στα 36 εκατομμύρια.

Με σημαντική οικονομική ζημιά έκλεισε η σεζόν 2015-16 για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την ανακοίνωση του ισολογισμού του συλλόγου, αφού όπως προκύπτει από τα νούμερα, οι Πειραιώτες «μπήκαν μέσα» κατά 8,6 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρεται στην επίσημη δήλωση των οικονομικών στοιχείων των «ερυθρόλευκων» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Η «τρύπα» έχει να κάνει κατά βάση με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε «ηχηρές» πωλήσεις, όπως σε άλλες σεζόν (π.χ. την προηγούμενη χρονιά το έσοδα ήταν 30εκ. ευρώ, έναντι 14 τώρα). Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά έσοδα και από πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ υπήρξαν και μειώσει στις τιμές των μπλοκ διαρκείας.

Με νίκη συνέχισε η Λαμία τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Football League, αφού, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας, επικράτησε 1-0 (47΄ Όμο) της Καλλιθέας και συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη με 19 βαθμούς. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη ο Γκίνι (62΄) για την Καλλιθέα και ο Ντουρμισάι (64΄) για τη Λαμία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: