28 Δεκεμβρίου, 2016

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΙΝΑ-ΗΠΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κίνα μπαίνει στο παιχνίδι των συγκρούσεων δυναμικά, καθώς προβλέπεται πως έρχεται σύγκρουση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Έχοντας η πρώτη παραλάβει τα 4 su-35S από τη Ρωσία αναπτύσσει τώρα ομάδα μάχης του κινεζικού αεροπλανοφόρου Liaoning στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων,ενώ η ομάδα μάχη πέρασε νότια της Ταϊβάν ενώ την Κυριακή η Ιαπωνία ανέφερε πως έξι Κινεζικά πολεμικά πλοία παρατηρήθηκαν μαζί με το Liaoning.

Να τονιστεί πως όλο αυτό συμβαίνει αφού αιχμαλωτίστηκε το αμερικάνικο drone αλλά και μετά το τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος είχε συνομιλήσει με την πρόεδρο της Ταϊβαν.

Η φράση «Shoot it» δηλαδή «χτυπήστε το»,είναι γραμμένη στο κράνος του κινέζου πιλότου,όπως φαίνεται από τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από άσκηση του κινεζικού ναυτικού από το αεροπλανοφόρο L-16 Liaoning που είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Κίνας αλλά πρόκεται  και  για αδερφό πλοίο του ρωσικού Κουζνέτσοφ.

Όπως αναφέρεται τ ο σκάφος  έχει εκτόπισμα 67.500 τόνων μέγιστο μήκος 304μ,8 ατμοστρόβιλους και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων ενώ φέρει 24 Shenyang J-15, 6 Changhe Z-18F (ASW), 4 Changhe Z-18J και 2 Z-9C.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: