02 Δεκεμβρίου, 2016

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Ελληνικά, τουρκικά αλλά και γερμανικά πλοία λαμβάνουν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 του Δεκέμβρη. Φυσικά δεν λείπουν, όπως ήταν αναμενόμενο προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος λοιπόν, περιπολικά σκάφη, πλοία ναρκοπολέμου, μαχητικά αεροσκάφη αλλά και μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα και να τονίσουμε πως η εν λόγω άσκηση λαμβάνει χώρα με τουρκική ευθύνη και ονομάζεται “NUSRET”, από το ομώνυμο τουρκικό σκάφος ναρκοθεσίας.

O εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu  δήλωσε στη σχετική ανακοίνωση :«Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην άσκηση «Νουσρέτ-2016» καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Τουρκίας, και συμβάλλει στην αυξημένη σταθερότητα».

Πολλές πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές οι ναυτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο έχουν ως στόχο τον έλεγχο ρωσικών πλοίων που μεταφέρουν όπλα αλλά και εφόδια στη Συρία καθώς η διαδρομή Μαύρη θάλασσα – Βόσπορος - Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος είναι ίσως η πιο σημαντική περιοχή για τα ρωσικά συμφέροντα άρα αυτό που επιδιώκει η Αμερική είναι να απομακρύνει τους Ρώσους από τα πετρέλαια της Μ.Ανατολής.

Eντύπωση προκαλεί πως παρά τις τουρκικές δηλώσεις κατά των Εθνικών μας Συμφερόντων η Ελλάδα θα κάνει από κοινού ασκήσεις με την Τουρκία.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: