20 Δεκεμβρίου, 2016

AΝΑΛΥΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία, παραθέτουμε την ανάλυση του Stratfor το οποίο είχε αναφερθεί εκτεταμένα στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας οι οποίες αναμένεται λόγω αυτού του γεγονότος να είναι από εδώ και πέρα, ακόμη πιο τεταμένες. Η ανάλυση λοιπόν αναφέρει πως  η Τουρκία και η Ρωσία κατάφεραν να συζητούν από εκεί που θεωρούσαν ο ένας τον άλλο εχθρούς. Ο ίδιος ο Πούτιν είχε αναφέρει:

‘’Προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε τις σχέσεις μας πίσω στο επίπεδο της κρίσης προ της κατάρριψης του αεροσκάφους’’ αναφερόμενος στο γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16.Τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και o Erdogan έχουν χρησιμοποιήσει υποτιθέμενες οικονομικές υποσχέσεις προκειμένου να φανεί πως οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας έχουν εν μέρει αποκατασταθεί όμως δεν έχει αλλάξει πραγματικά κάτι, όπως αναφέρει το Stratfor.

Η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη φαίνεται πως θα δυσχεράνει τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν έφτιαξαν ποτέ. Μένει όμως τώρα να δούμε τη στάση που θα κρατήσει η Ρωσία και το πόσο αυτό το τραγικό γεγονός θα συνταράξει συθέμελα οποιαδήποτε περαιτέρω σχέση και επαφή. Θα συγχωρήσει δεύτερο λάθος η Ρωσία;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: