11 Νοεμβρίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Προσερχόμενος στην αίθουσα ο Μακαριώτατος δήλωσε :“Νοιώθω περίεργα γιατί έχω χρόνια που έχω φύγει από αυτούς τους χώρους αλλά  όμορφα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η τελετή αναγόρευσης μου σε αυτό το μεγάλο και ιστορικό πανεπιστήμιο. Θα ήθελα από αυτή τη θέση να πω ένα μεγάλο  ευχαριστώ στον κύριο πρύτανη και στους συνεργάτες που διοργάνωσαν αυτή τη τελετή". 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η συνέντευξή του έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνση του Ν. Φίλη από το υπουργείο Παιδείας ο αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να σχολιάσει, απαντώντας ότι “σήμερα εδώ βρισκόμαστε για θέματα ακαδημαϊκά”

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε τα της πολιτείας τονίζοντας ότι: "Εξανιστάμεθα όταν ακούμε ότι βγαίνουμε από το έργο μας κι ανακατευόμαστε στα αλλότρια και ότι ζητάμε δήθεν εξουσία" ενώ παράλληλα πρόσθεσε  ότι “είναι άλλο να ζητάς εξουσία που δεν επιτρέπεται και άλλο να είσαι υπεύθυνος παιδαγωγός που οδηγεί τους ανθρώπους και να μην έχεις λόγο για τις εκτροπές, να μην έχεις λόγο για τις καταχρήσεις, για την αλαζονεία την υπερφίαλη".

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν προσφωνήσεις από τον πρόεδρο του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή, Κωνσταντίνο Χρήστου και από τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή, Παναγιώτη Σκαλτσή, έπαινοι από τον μητροπολίτη Προύσης, Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, αν.καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και από τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη, καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Το παρών έδωσαν στην τιμητική αυτή διάκριση του Μακαριωτάτου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, βουλευτές της ΝΔ, Θ. Καράογλου και Γ. Ορφανός και εκπρόσωποι της της αστυνομίας και του στρατού. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: