16 Νοεμβρίου, 2016

ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

 

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως η Ουκρανία είναι εξαιρετικά φτωχή χώρα για να υπάρξει αμοιβαίο όφελος στις σχέσεις τους. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος κοινωνιολόγος Ιγκόρ Άιντμαν. Ο κος Άιντμαν τονίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία να στηρίζουν την άποψη πως ο Τραμπ θα συναγωνιστεί τον Πούτιν στη διεθνή σκηνή.

«Ο Πούτιν επιθυμεί την μεγέθυνση της Ρωσίας και ο Τραμπ την απομόνωση της Αμερικής. Αυτός είναι ο λόγος που ο Τραμπ δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί στον Πούτιν στη διεθνή σκακιέρα. Πιστεύω ότι ο Πούτιν  θα προτείνει στον Τραμπ το χωρισμό του πλανήτη σε σφαίρες επιρροής και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα φέρει αντιρρήσεις. 

Απλά θα χαράξουν γραμμές. Πχ  εσείς (οι Αμερικανοί) μείνετε μακριά από τη Συρία, εμείς (οι Ρώσοι) δε θα ασχοληθούμε με το Ιράκ. Εσείς μακριά από την Ουκρανία, εμείς από την Πολωνία κλπ. Ο Τραμπ δεν έχει το κίνητρο να εισέρθει σε αντιπαράθεση με τον Πούτιν όπως δεν έχει και λόγους να στηρίξει την Ουκρανία».  Η Ελλάδα σε ποια σφαίρα επιρροής θα είναι άραγε… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: