05 Νοεμβρίου, 2016

ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 

Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε η ρωσική πρεσβεία προς το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας, από Λονδρέζους.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι « η ρωσική ομοσπονδία επισείει την προσοχή λόγω της απροθυμίας των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την πρεσβεία. Ανησυχούμε έντονα για αυτήν  την απροθυμία των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια της Πρεσβείας μας».

«Η βρετανική αστυνομία παρακολουθούσε εντελώς παθητικά τις  προκλητικές ενέργειες των Χούλιγκαν διαδηλωτών. Την ίδια στιγμή είχαν απενεργοποιηθεί όλες οι  τηλεφωνικές γραμμές του κτιρίου με το εξωτερικό. Η πρεσβεία δέχθηκε επίθεση από κύμα «κενών» τηλεφωνημάτων», αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η σημερινή δράση μπροστά από την πρεσβεία ακολουθεί τη  φρενήρη «ρωσοφοβία»  στο βρετανικό Τύπο, η οποία έχει ενορχηστρωθεί από Βρετανούς  αξιωματούχους .
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: