24 Νοεμβρίου, 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

 

Βερολίνο, Άγκυρα, Τίρανα έχουν ξεκινήσει το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας με σκοπό την de facto καταστροφή της.Το μεν Βερολίνο δεν προτίθεται να χαλαρώσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδηγούν σε αφανισμό την ελληνική οικονομία αλλά και κοινωνία.

Η Άγκυρα αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και κυρίως το άρθρο 16, όπως γράψαμε και σήμερα το πρωί.Τα Τίρανα θέτουν συνεχώς θέμα Μεγάλης Αλβανίας, μέσω της ανακίνησης του ανύπαρκτου θέματος της Τσαμουριάς.

Στο Κυπριακό ασκούνται πιέσεις, που είναι εις βάρος της ελληνοκυπριακής (δηλαδή της ελληνικής) πλευράς.Όπως ήταν αναμενόμενο οι ‘φίλοι’ μας οι Αμερικανοί σφυρίζουν αδιάφορα. Η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει; χλιαρές ανακοινώσεις ως αν όλα να βαίνουν καλώς. Καμία αντίδραση, πόσο μάλλον δράση…Ας θυμηθούμε τι ισχυρίζεται ο παράφρων Ερντογάν,

«H Λωζάνη δεν είναι ιερό κείμενο, θα την συζητήσουμε, θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο», είπε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Τυχαίο; μάλλον όχι.

Το βασικό πρόβλημα του Ερντογάν είναι το άρθρο 16 της Συνθήκης της Λωζάνης. Το θυμάστε; Αναφέρει πως "η Τουρκία δηλώνει πως παραιτείται κάθε τίτλου και δικαιώματος πάσης φύσεως επί των εδαφών ή εν σχέσει προς τα εδάφη τα οποία βρίσκονται πέραν των προβλεπομένων από την παρούσα Συνθήκη όρια, όπως και αναφορικά με τα νησιά, εκτός εκείνων στα οποία της έχει αναγνωριστεί η κυριαρχία με την παρούσα".

Με λίγα λόγια το όνειρο των Τούρκων για εδαφική ανάπτυξη προς Δυσμάς είναι παράνομο. Κάθε προσπάθεια θα στερείται νομικού ερείσματος. Τι είπε όμως ο Ομπάμα, στον Τσίπρα; Μήπως τον πίεσε για κάτι δεν το ξέρουμε; Ελπίζουμε πως η ελληνική διπλωματία δεν θα υποχωρήσει σε σκέψεις τέτοιου τύπου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: