01 Νοεμβρίου, 2016

"ΚΑΙΓΕΤΑΙ" Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Νέο email που διέρρευσε το Wikileaks, δείχνει την προσπάθεια που έκαναν οι ΗΠΑ για να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη μας και να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο. 

Το έγγραφο έχει αποστολέα τον Jeffrey Zients, σύμβουλο οικονομικών του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και παραλήπτη τον Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2015, δηλαδή τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα. 

Στο email γίνεται η πρόταση να μεσολαβήσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό δύο άτομα: Φιλ Αγγελίδης (πρώην υπουργός Οικονομικών της Καλιφόρνια και υποψήφιος κυβερνήτης της πολιτεία) και  Μάικ Δουκάκης (πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ). 

Μετάφραση email: "Ο Αγγελίδης δεν είναι πολύ κοντά στον Τσίπρα αλλά τόνισε ότι ο Τσίπρας τον επισκέφτηκε, όπως κι άλλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και κράτησαν επαφή από τότε.

Θα μιλήσει απόψε με τον Jamie Galbraith, συμφοιτητή του στο κολέγιο που τον ξέρει σχεδόν 40 χρόνια, για το πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του Plan A μας, διαμηνύοντας στον Τσίπρα κυρίως, πως ενώ ο Τσίπρας έχει τις πολιτικές του επιταγές στο εσωτερικό το ίδιο ισχύει και για τη Μέρκελ και πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Ο Αγγελίδης είπε σε περίπτωση εξόδου (σ.σ. Grexit εννοεί), πως θέλει να βοηθήσει και προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα να παράσχει βοήθεια. Ο Δουκάκης προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα ό,τι κι αν προκύψει. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν που να έχει ισχυρούς δεσμούς απευθείας με τον Τσίπρα.

Τόνισα ότι εστιάζουμε σε ένα Plan A για να επιτευχθεί μια συμφωνία και από την πλευρά του να ψάξει βαθιά στα 00004000 ίκτυά του και να σκεφτεί οποιονδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει να κινητοποιηθεί ο Τσίπρας.

Μακροπρόθεσμα, σκέφτηκε, να δανείσει η Αμερική εμπειρία στην Ελλάδα για να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις (π.χ. πρώην εφοριακοί να τους βοηθήσουν να συλλέξουν φόρους). Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή.".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: