10 Νοεμβρίου, 2016

Ο ΤΡΑΜΠ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η νίκη του Τράμπ για την Ελλάδα θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν είναι κάτι το θετικό. Κυρίως γιατί το πολιτικό σύστημα της χώρας μας στηρίχθηκε σε πολιτικές του Ομπάμα ώστε να φτάσει εδώ που έφτασε, στα μνημόνια και στα μέτρα λιτότητας δηλαδή. Μένει λοιπόν να δούμε πως θα επηρεαστούμε εμείς ως πολιτικό σύστημα από αυτή την εκλογή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τράμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος που κερδίζει προεδρικές εκλογές έχοντας  τόσους πολέμιους, πολλούς ξένους ηγέτες εναντίον του αλλά και το πιο σημαντικό, πρόκειται για έναν υποψήφιο εκτός πολιτικού συστήματος. 

Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεσες αλλαγές ούτε να ‘πετάμε στα σύννεφα’ καθώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα θεωρείται συντηρητικό κόμμα των ΗΠΑ, αν και στην περίπτωση του Τραμπ του εναντιώθηκε.

Τώρα σ’ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τράμπ έχει πολλάκις δηλώσει το πόσο εκτιμά τον Ερντογάν, σε αντίθεση με τη Χίλαρι που τάχθηκε υπέρ των Κούρδων.

Γενικά, αυτό που συνέβη στις Αμερικάνικες εκλογές αυτή τη φορά είναι σίγουρα πρωτοφανές και αποτελεί  ιστορικό γεγονός, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα αποτελέσματα αυτής της εκλογής...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: