06 Νοεμβρίου, 2016

ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται ο διεθνής Τύπος συμφωνεί πως ο ανασχηματισμός έγινε, προκειμένου να κατευναστούν τα πνεύματα με τους δανειστές και για να τρέξει η δεύτερη αξιολόγηση. «Ο κύριος Τσίπρας έδειξε ότι θα εμμείνει στο δημοσιονομικό μονοπάτι που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κρατώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη θέση του», τονίζει μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Προσθέτει ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους, όπως και να προωθηθεί η ανάκτηση πρόσβασης στην αγορά ομολόγων από το 2018, όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήξει.

«Για να κατευνάσει τους δανειστές, που έχουν κατηγορήσει την Ελλάδα για καθυστερήσεις στην πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ανοιχτά είχε αντιταχθεί σε μερικές ιδιωτικοποιήσεις, με τον Γιώργο Σταθάκη», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: