25 Νοεμβρίου, 2016

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για τις στρατηγικές επικοινωνίας που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα που ισχυρίζεται ότι δέχεται από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με την πρόταση, η Ρωσία φέρεται να ασχολείται με την προπαγάνδα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι συντάκτες του κειμένου καλούν τα μέλη της Ένωσης να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση για ενέργειες αντι-προπαγανδιστικού χαρακτήρα. 

Συνολικά από τους 691 νομοθέτες, οι 304 ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, 179 εναντίον και 208 απείχαν από την ψηφοφορία. Όπως αναφέρεται, οι κύριοι φορείς απειλής προς την ΕΕ είναι, μεταξύ άλλων, το πρακτορείο Sputnik και το κανάλι RT.

Προκειμένου να αντισταθμίσει τη λεγόμενη ρωσική προπαγάνδα, το έγγραφο καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ για να αναπτύξουν μηχανισμούς συντονισμένων στρατηγικών επικοινωνιών, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι απειλές, όπως υπογραμμίζεται. 

Φαίνεται ότι η "δημοκρατική" Ευρώπη δεν επιθυμεί οι πολίτες της να βλέπουν και να ακούν μια διαφορετική άποψη, αλλά να συνεχίζουν να ενημερώνονται μονόπλευρα και όπως συμφέρει το ΝΑΤΟ και την Ένωση.  Η Ρωσία, από την πλευρά της, συνεχίζει να επιμένει ότι δεν απειλεί την ΕΕ και ότι θέλει να αναπτυχθεί μια συνεργασία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: